Η Σταύρωση του Ιησού!

Το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από τους επιστήμονες, όσον αφορά τα πραγματικά ιατρικά δεδομένα που επέφεραν το τέλος της ζωής Του.

Από την μελέτη διαφόρων εκδοχών της Καινής Διαθήκης, ιστορικών πηγών καθώς και τα όσα γνωρίζουμε για τις ρωμαϊκές μεθόδους εκτέλεσης της εποχής, οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι το μαρτύριο του Ιησού διήρκησε περίπου τρεις μέρες, ενώ ο θάνατος Του προκλήθηκε πιθανότατα από έναν συνδυασμό ασφυξίας, αιμορραγίας και αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές, το γρονθοκόπημα του προσώπου Του σε

συνδυασμό με το μαστίγωμα Του δημιούργησαν εκτεταμένες ανοιχτές πληγές, οι οποίες επιβαρύνθηκαν σημαντικά με την μεταφορά της οριζόντιας δοκού του σταυρού από Τον ίδιο στον Γολγοθά. Οι πληγές στα χέρια και τα πόδια κατά την σταύρωση δεν ευθύνονται για το τέλος.

Αυτό που αποτέλεσε αιτία θανάτου ήταν η στάση του σώματος πάνω στον σταυρό. Συγκεκριμένα, όταν το σώμα στέκεται μονάχα από τα χέρια και τα πόδια, σχεδόν αιωρούμενο, η αναπνοή επιβαρύνεται και επέρχεται σταδιακά ασφυξία.

Από την εκτενή μελέτη, υπολογίζεται πως ο Ιησούς άντεξε πάνω στον σταυρό 3-6 ώρες, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται ως “ασυνήθιστα” μικρό, αφού πολλοί άντεχαν έως και μέρες το βασανιστήριο αυτό…

Keywords
Τυχαία Θέματα