Η retina οθόνη του νέου Macbook Pro σπρώχνει το laptop στα όρια του

12:16 2/7/2012 - Πηγή: GoodByte

Στις αρχές του Ιουνίου, η Apple μας παρουσίασε το νέας γενιάς Macbook Pro, το οποίο διαθέτει την, φημισμένη πια, Retina οθόνη. Για να γίνει retina μία οθόνη 15 ιντσών, πρέπει να φτάσει την τρομακτική ανάλυση των 2880 x 1800 pixels.

Γενικά, για να είναι ένα animation ομαλό, να κυλά όμορφα δηλαδή, πρέπει να έχει framerate μεγαλύτερο ή ίσο των 30fps, αφού κάπου εκεί είναι το

όριο του ανθρώπινου ματιού. Μετά από εκτενή τεστ που πραγματοποίησε το Anandtech, φαίνεται πως το νέο Macbook, στην Retina ανάλυση, σε κάποια animation, όπως zoom ή scrolling, ζορίζεται και το framerate πέφτει κάτω από τα 30fps, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι laggάρει. Συγκεκριμένα το News Feed του Facebook προβάλλεται πολλές φορές σε 20FPS, την στιγμή που το περσινό μοντέλο αγγίζει τα 50FPS.

Για να δείτε το εν λόγω κομμάτι μετακινηθείτε στο 15ο λεπτό.

To φαινόμενο αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο σε μεγαλύτερες αναλύσεις, αλλά οκ, τι ποσοστό του κόσμου θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη ανάλυση; Σε κάθε περίπτωση η αναβάθμιση σε Mountain Lion θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον πρόκειται για περιορισμό του hardware και όχι του software. Μπορεί κάποιες software τεχνικές να εξομαλύνουν το animation, αλλά και πάλι, το PC θα ζορίζεται όταν θα βλέπετε μία σελίδα, μία διαδικασία που εν γένει θα έπρεπε να είναι άνετη για έναν υπολογιστή επιδόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο MAcbook Pro αποτελεί μία εξαιρετική, αλλά ακριβή, πρόταση για όποιον θέλει ένα πάρα πολύ καλό laptop, στην αιχμή της τεχνολογίας, το οποίο με σωστή χρήση θα του κρατήσει συντροφιά πολλά χρόνια!

Keywords
Τυχαία Θέματα