Sony, δημιούργησε το MotionGraph, αντίπαλό του cinemagraph

Goodbyte

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τόσο για iOS όσο και για Android, όπου ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα cinemagraph ή όπως τα ονομάζει η Sony, MotionGraph. Για όσους δεν γνωρίζουν πάμε να δούμε τι είναι.

Ένα cinemagraph, είναι μία σειρά από εικόνες ή ένα μικρό βίντεο, όπου μία περιοχή της εικόνας ή του βίντεο συνεχίζει να έχει κίνηση, ενώ η υπόλοιπη περιοχή όχι. Όπως λέει και

ο σοφός λαός μας τα πολλά λόγια είναι φτωχιά δείτε το παρακάτω cinemagraph για να καταλάβετε.

Ο όρος cinemagraph επινοήθηκε από τους Αμερικάνους φωτογράφους, Kevin Burg και Jamie Beck, που χρησιμοποίησαν αυτή τη τεχνική για να “ζωντανέψουν” τις φωτογραφίες μόδας και ειδήσεων στις αρχές του 2011. Πολλές φορές ένα cinemagraph μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση σε ένα χρήστη ότι βλέπει βίντεο.

H Sony Digital Network Applications κυκλοφόρησε την εφαρμογή MotionGraph για Android, όπου χρησιμοποιεί την παραπάνω λογική του cinemagraph, με έξυπνους αλγόριθμους ανίχνευσης κίνησης αλλά και σταθεροποίησης εικόνας για καλύτερα αποτελέσματα.

Το UI της εφαρμογής αν και κανείς θα περίμενε να είναι όμορφο, καθώς αφορά την φωτογραφία, κάτι τέτοιο δεν σχεδιάστηκε από τη Sony καθώς χρησιμοποιεί ένα παράξενο μουσταρδί χρώμα. Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε φυσικά στο Google Play Store, στην τιμή των 0.92 ευρώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από το MotionGraph, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα