YotaPhone, Android smartphone με δύο οθόνες αφής η μία τεχνολογίας e-ink

Η Ρώσικη εταιρεία Yota devices παρουσίασε το YotaPhone με δύο οθόνες αφής και λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean. Η μια οθόνη είναι κανονική LCD 4.3 ιντσών με ανάλυση 1280×720 pixels και Gorilla Glass ενώ η δεύτερη που βρίσκεται στην πίσω πλευρά είναι τεχνολογίας e-ink με 200dpi και προέρχεται από τον κόσμο των e-books.

Με την δεύτερη οθόνη

e-ink μπορείς να διαβάζεις βιβλία και άλλα περιεχόμενο χωρίς να σε κουράζουν τα μάτια σου μετά από πολύωρο διάβασμα ενώ η κατανάλωση ενέργειας θα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μιας και η εν λογω τεχνολογία «δεν καίει» καθόλου.

Όμως προσοχή, το YotaPhone δεν απευθύνεται μόνο σε διανοούμενους βιβλιοφάγους, μπορεί να τα βάλει έυκολα με τον ανταγωνισμό παραθέτοντας τα όπλα του που είναι διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon S4 στο 1.5GHz, 2GB μνήμη RAM, κάμερα 13 Megapixel, μπαταρία 2100 mAh και πάχος λίγο λιγότερο από τα 10 χλστ.

Η εταιρίας Yota Devices αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφή με αμερικάνικες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με σκοπό τη διάθεση του Yota Phone αρχικά στην Αμερική.

Προστέθηκε hands-on video. Kudos to Ορέστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα