Nokia, Μικρά(;) ψέματα από μία μεγάλη εταιρεία

20:31 6/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Δεν γίνεται να μην ακούσατε για την νέα γενιά Lumia και ειδικά για το Nokia Lumia 920 με την φανταστική του κάμερα, που υπόσχεται να αλλάξει τα standards στην κατηγορία των smartphone. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηρισιτικό αυτής δεν είναι άλλο από το OIS ή Optical Image Stabilization.

Χάρη σε αυτό και τους πολύπλοκους αλγόριθμους που το απαρτίζουν, γίνεται να τραβήξετε ένα βίντεο αφού σας έχει πιάσει ο απογευματινός, σκέτος, καφές και το βίντεο να καταγράφεται σαν να ήσασταν ήρεμοι σαν αρνάκια. Κάτι τέτοιο είχε υποσχεθεί και η Nokia, τολμώντας μάλιστα να δημιουργήσει ένα teaser video πριν την παρουσίαση βασισμένο πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται ένα ζευγάρι να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω σε ποδήλατα, όταν κάποια στιγμή το αγόρι αποφασίζει να τραβήξει την κοπέλα του βίντεο πάνω στο ποδήλατο εν κινήσει. Το αποτέλσμα ήταν το παρακάτω:

Ωστόσο, σε κάποιο σημείο η κοπέλα περνά μπροστά από ένα σημείο με τζάμι και εκει ελοχεύει ο κίνδυνος της αντανάκλασης. Κάτι τέτοιο συνέβη, και αντι να δούμε το είδωλο του αγοριού με το κινητό στο χέρι, βλέπουμε ένα άσπρο βαν, με ανοιχτή την πόρτα και έναν άνθρωπο της Nokia με μία κανονική κάμερα στο χέρι!

Φάουλ για την Nokia, η οποία αναγκάστηκε να απολογηθεί για τις πράξεις τις, ομολογώντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το νέο Lumia κινητό, αλλά εξοπλισμός ώστε να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα που θα έχει στην πραγματικότητα το νέο κινητό.

The Lumia 920 pictures in this post were taken using prototype hardware and software, and then reduced dramatically in size. In addition, the OIS video, above, was not shot using the Lumia 920.

In an effort to demonstrate the benefits of optical image stabilization (which eliminates blurry images and improves pictures shot in low light conditions), we produced a video that simulates what we will be able to deliver with OIS.

Επιπλέον, δημοςσίευσε ένα νέο βίντεο που δείχνει την πραγματική απόδοση του Nokia Lumia 920, αλλά αν γίνει μία φορα το σφάλμα υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί η Nokia να ισχυρίζεται ότι το νέο βίντεο είναι αληθινό, αλλά ποιος την πιστεύει;

Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την κυκλοφορία του κινητού στην Αμερική για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της νέας κάμερας και κατ' επέκταση όλου του κινητου. Ελπίζουμε πάντως για τα καλύτερα, μιας και η νέα σειρά μας άρεσε πολύ! Εσείς τι λέτε;

Το παρόν άρθρο Nokia, Μικρά(;) ψέματα από μία μεγάλη εταιρεία αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα