Online σχολείο εξετάζεται στις Η.Π.Α!

20:31 6/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Διαδικτυακό μάθημα εξετάζεται ως προοπτική για την σταδιακή “κατάργηση” του σχολείου στις Η.Π.Α, αναφέρουν φήμες που ολοένα πληθαίνουν!

Διάφορες σκέψεις ακούγονται για το πως θα είναι η μορφή αυτού του νέου online σχολείου μεταξύ των οποίων είναι τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα από καθηγητές.

Η νέα αυτή μορφή εκπαίδευσης, όπως είναι απόλυτα λογικό, έχει ένθερμους υποστηρικτές αλλά και αντιμαχόμενους. Σύμφωνα με τους πρώτους, μια

τέτοια προοπτική, πέρα του ότι συμβαδίζει με το ρου του τεχνολογικού κόσμου μας, ίσως τελικά να φέρει πιο κοντά τα παιδιά στην έννοια του “σχολείου” αφού η πρόσβαση σε αυτό θα είναι πιο “άμεση”.

Από την άλλη πλευρά, οι “συντηρητικοί”, που αυτήν την στιγμή είναι και οι περισσότεροι, αναφέρουν πως πρόκειται για ένα εντελώς αντιπαιδαγωγικό μέσο, το οποίο θα επιβαρύνει το πρόβλημα των, όλο και περισσότερων, κοινωνικά τετράγωνων και αποξενωμένων παιδιών, καθώς επίσης και πως η σχέση καθηγητή-μαθητή θα αφανιστεί με αποτέλεσμα ο νέος να χάνει μια πηγή έμπνευσης του.

Η λύση μάλλον, όπως πάντα άλλωστε, θα βρεθεί κάπου στην μέση, το μόνο σίγουρο είναι πως το σχολείο όπως το ξέρουμε πρόκειται να αλλάξει.. προς το καλό ή το κακό θα μάθουμε!

Το παρόν άρθρο Online σχολείο εξετάζεται στις Η.Π.Α! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα