Nokia Lumia 1020, Η ζωή με 41 megapixel

Goodbyte

Εδώ και αρκετό καιρό έχω στη κατοχή μου το φωτογραφικό κινητό Lumia 1020. Το κινητό το έχω για δοκιμή, αλλά μέσα στις γιορτές το λάτρεψα και δεν θέλω να το δώσω πίσω. Το Lumia 1020 έχει Windows Phone 8 και το δυνατό του σημείο είναι η ποιότητα κατασκευής και η κάμερα του.

Η κάμερα με τον φακό των 41 Megapixel εντυπωσίασε με κάθε φωτογραφία της. Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όλοι ήθελαν να τους βγάλω φωτογραφίες με το Lumia 1020 και μετά έκαναν zoom για να

δουν το όριο του. Σε κάθε βόλτα και έξοδο, είχα μαζί το Lumia 1020 και έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να βγάζει φωτογραφίες μαζί του, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Τα κλασική εφαρμογή της κάμερας των Windows Phone 8 δεν υποστηρίζει στο μέγιστο της δυνατότητες της κάμερας και για αυτό η Nokia έχει την δική της εφαρμογή. Η Nokia Camera αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του φακού και δίνει πολλές επιλογές για κάθε επίδοξο φωτογράφο. Ακόμη και εγώ ο noob, κατάφερα να βγάλω ωραίες φωτογραφίες και κατάλαβα τι κάνουν μερικές ρυθμίσεις. Ο λόγος είναι ότι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των ρυθμίσεων γίνεται σε φυσικό χρόνο, με τις αλλαγές να φαίνονται στην οθόνη άμεσα.

Τα Windows Phone 8 είναι απίστευτο λειτουργικό για οικονομικές συσκευές και το έχω πει πολλές φορές, αλλά σε μια συσκευή των 600+ Ευρώ δεν μπορεί να προσφέρει την εμπειρία που θέλουμε εν έτη 2013 – 2014. Το κινητό είναι γρήγορο, αλλά όχι όπως κάποιο αντίστοιχο Android ή iOS. Δυστυχώς, λείπει ένα notification center, τα live tiles είναι απλά ένα υποκατάστατο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Windows Phone 8 συσκευές που έχω χρησιμοποιήσει έχουν τον “παλιό” επεξεργαστή, Snapdragon S4. Οπότε, δεν είναι λογικό να συγκρίνω λειτουργικά ανόμοια specs. Περιμένω το Lumia 1520 με τον Snapdragon 800 για να μιλήσω ανοιχτά και να συγκρίνω. Επίσης, η τιμή του Lumia 1020 δικαιολογείται κατά ένα βαθμό από την κάμερα και την ποιότητα κατασκευής του.

Στο link αυτό, δείτε μερικές φωτογραφίες από την κάμερα του Lumia 1020.

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά το κινητό, εδώ και ένα μήνα δεν χρησιμοποίησα καθόλου το δικό μου HTC One mini και ούτε μου έλειψε. Το κινητό είναι ιδανικό για αυτόν που θέλει ένα smartphone με την καλύτερη κάμερα της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα