Kelvin Doe ετών 16 παράδειγμα προς μίμηση! [video]

Goodbyte

Ονομάζεται Kelvin Doe είναι ούτε δεκαέξι χρονών, δηλώνει μηχανικός και μπορεί να πει πως “με κάλεσαν και πήγα στο MIT”. Η ιστορία του απλά συγκλονιστική!

Κατάγεται από την Σιέρα Λεόνε της Αφρικής, ένα μικρό χωριό στην ανατολική πλευρά της ηπείρου εκεί που η λέξη φτώχεια δεν φτάνει για περιγραφή. Μιλάμε πως το χωριό του έχει ρεύμα μία φορά τον μήνα!

Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε την προσπάθεια του να προσφέρει τα αναγκαία αγαθά στην οικογένεια του. Έτσι, χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτα απολύτως, έχει καταφέρει ήδη να φτιάξει μπαταρίες που να μπορούν

να προσφέρουν ενέργεια στο σπίτι αλλά και δικό του ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορούν οι συντοπίτες του να έχουν δημόσιο λόγο! Και το τρελό ξέρετε ποιο είναι; Ότι όλα αυτά τα έφτιαξε από συσκευές που έβρισκε στα σκουπίδια όταν πήγαινε σχολείο!

Ο μικρός Kelvin, με την βοήθεια ενός διδακτορικού σπουδαστή του MIT που κατάγεται από την ίδια περιοχή, επισκέφθηκε το ομώνυμο πανεπιστήμιο για τρεις βδομάδες, μια περίοδο όπου είδε και έμαθε από τους καλύτερους. Μια εμπειρία ζωής ή απλά μια πρόγευση για το μέλλον που του ανήκει.

Επόμενη του δημιουργία; Ένας ανεμόμυλος που να μπορεί να δώσει ρεύμα σε όλη την περιοχή… τα λόγια περιττεύουν σε τούτη την περίπτωση… τι μπορείς να πεις για αυτό το παιδί άραγε;

Το παρόν άρθρο Kelvin Doe ετών 16 παράδειγμα προς μίμηση! [video] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα