Νέο ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων, 339Gbps!

Goodbyte

Ομάδα φυσικών καθοδηγούμενη κυρίως από το Πανεπιστήμιο Caltech κατόρθωσε να σπάσει τα κοντέρ θέτοντας ως νέο ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων τα 339Gbps!

Η ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα αποστολής δεδομένων είναι πλέον επιτακτική για τους επιστήμονες, αφού τα προγράμματα που “τρέχουν” σε όλο το κόσμο, όπως αυτό του Cern, φέρουν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων που είναι αναγκαστικό αυτά να είναι προσβάσιμα σε πολλούς επιστήμονες για περαιτέρω μελέτη.

Η ομάδα επιστημόνων που συγκροτήθηκε λοιπόν, κατόρθωσε να φέρει

σε “υπερσύνδεση” υπολογιστές από διάφορα πανεπιστήμια και να κατορθώσει, όπως είπε, να θέσει σε “παράλληλη σύνδεση” τις μνήμες τους

Οι ταχύτητες αυτές είναι εξωφρενικές για έναν μέσο χρήστη, στην εποχή όμως μια νέας επιστημονικής επανάστασης η ταχύτητα είναι κάτι που μπορεί να κάνει την διαφορά. Σκεφτείτε μόνο πως τα καθημερινά δεδομένα από προσπάθειες επιστημόνων στους τομείς της πυρηνικής φυσικής και της αστρονομίας φτάνουν τα 100 petabyts (100 εκατομμύρια gigabyts δηλαδή).

Σκοπός είναι μέσω των νέων αυτών τεχνικών να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλη την “ισχύ” των 100Gbps που έχουν τα σύγχρονα δίκτυα, και εν συνεχεία τελειοποιώντας την να φτάσουμε ταχύτητα 1Tbps (1000 Gbps)… το τελευταίο νουμεράκι μάλιστα σύμφωνα με την ομάδα του ρεκόρ πρέπει να το αναμένουμε μέσα στον επόμενο χρόνο…

Το παρόν άρθρο Νέο ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων, 339Gbps! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα