Internet Explorer, Ανεβάζει λίγο τα ποσοστά του!

14:20 1/5/2012 - Πηγή: GoodByte

Οι εποχές που ο Internet Explorer έπαιζε μόνος του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον έχουμε τουλάχιστον 4 εναλλακτικές λύσεις, κάτι που όπως είναι φυσικό, τρώει ποσοστά από τον Browser της Microsoft εδώ και πολλά χρόνια. Απόδειξη, η συνεχώς καθοδική πορείας του.

Οι διάφορες στατιστικές εδώ και χρόνια τον δείχνουν να χάνει σιγά σιγά μέρος από το τεράστιο ποσοστό,

το οποίο ακόμα και τώρα είναι πάνω από το 50%, το οποίο μοιράζεται στους υπόλοιπους browsers, δηλαδή τον Firefox, τον Chrome, τον Opera και φυσικά, τον Safari.

Παρόλαυτά, τους τελευταίους μήνες ο εκπρόσωπος της Microsoft, δείχνει λίγο ανεβασμένος για κάποιο άγνωστο λόγο. Μάλιστα ανέβασε το ποσοστό του από τον Μάρτιο στο Απρίλιο κατά 0.3%, φτάνοντας τα 54.1%, την ώρα που ο Firefox κατέχει το 20.6%, ο Chrome το 28.9%, ο Safari με 4.8% και ακολουθεί ο Opera με 1.6%.

Η αύξηση που παρατηρείται είναι εν μέρει λογική, μιας και τα Windows 7, των οποίων οι πωλήσεις πάνε πάρα πολύ καλά, έρχονται με τον IE 9 προεγκατεστημένο και είναι αρκετός ο κόσμος που δεν ασχολείται με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί και θέλει απλά να κάνει την δουλειά του. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών ανά τον κόσμο χρησιμοποιεί Windows XP και Internet Explorer, κάτι που αποτρέπει τα ποσοστά του IE να κάνουν ελεύθερη πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα