Ζουμερό χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο για το γιορτινό τραπέζι

17:02 24/12/2020 - Πηγή: iPop

Ίσως ετοιμάζεσαι ήδη για το τραπέζι, ίσως είσαι καλεσμένος σε σπίτι συγγενών αλλά όπως κι αν έχει Χριστούγεννα και φαγητό πηγαίνουν λίγο-πολύ μαζί. Εμείς φτιάχνουμε ζουμερό χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο.

Αν ετοιμάζεσαι, λοιπόν, να κάνεις ένα τραπέζι την περίοδο των γιορτών, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Χοιρινό

με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά είναι απλά και η συνταγή λιγότερο μπελαλίδικη από άλλες!

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση όνειρο απ’ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για να απολαύσεις με την οικογένειά σου

Τι θα χρειαστείς για το χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο:1.3 kg φιλέτο χοιρινό450 gr καρότα κομμένα σε λωρίδες2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι3 κουταλιές μουστάρδας1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρηΠώς θα φτιάξεις το χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνοΚόβουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες κατά μήκος. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε καλά.Καθαρίζουμε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα διαφορετικό μπολ.Τοποθετούμε το φιλέτο χοιρινού σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες και λίγο λάδι. Δεν προσθέτουμε ακόμη τη ζάχαρη και τα μήλα.Ρίχνουμε στο χοιρινό και τα λαχανικά 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι.Καλύπτουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια του φιλέτου με μουστάρδα, περίπου 3 κουταλιές της σούπας.Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη πάνω από τη μουστάρδα.Το τοποθετούμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε στους 190 βαθμούς. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη πάνω από τα λαχανικά και αφαιρούμε αμέσως από τον φούρνο. Προσθέτουμε τα μήλα σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε.Βάζουμε ξανά το ψητό στον φούρνο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο για να είναι ζουμερό το κρέας!

Συνταγή για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σάλτσα πέστο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ζουμερό χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο για το γιορτινό τραπέζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα