Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα;

14:55 24/12/2020 - Πηγή: iPop

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα μας κάνει τη χάρη ή θα είναι επιδεινωμένος; Ο Σάκης Αρναούτογλου μετέδωσε την πρόγνωση για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, καλός θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου,

μετεωρολόγος της ΕΡΤ. Όμως, δεν θα λείψουν και μερικές βροχές.

 

Φίλες και φίλοι ολοκληρώνοντας την επαλήθευση της μηνιαίας αναλογικής μου εκτίμησης, η οποία εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, 23 December 2020

Αναλυτικά ο καιρός τα Χριστούγεννα και τις επόμενες μέρες:

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι σχετικά καλός για την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά αναμένεται να «αγριέψει» την επομένη.

Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο, επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, ψυχρότερες αέριες μάζες θα φτάσουν στη βόρεια Ελλάδα, ενώ βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και από τα ξημερώματα της Κυριακής το ίδιο θα γίνει και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

«Ήπιος και σχετικά ζεστός καιρός αναμένεται να επικρατήσει ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2020, όπως συνέβη τις περισσότερες χρονιές της δεκαετίας που τελειώνει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά καθώς και στη Θράκη, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος. Με πορτοκαλί αποχρώσεις φαίνονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από την μέση τιμή των ετών 1979-2010», αναφέρει το meteo για το πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα με καλοκαιρία, λοιπόν! Θα μπορέσουμε να πάμε και μια βόλτα για περπάτημα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα