Περνάς μόνος σου τις γιορτές των Χριστουγέννων; Τα tips που σου χρειάζονται για να μην σε πάρει από κάτω

12:01 24/12/2020 - Πηγή: iPop

Οι φετινές γιορτές είναι πολύ διαφορετικές για όλους και δεν είναι λίγοι αυτοί που καλούνται να τις περάσουν χωρίς παρέα ή με άτομα που δεν θέλουν, αν και ζουν μαζί τους. Αν είσαι κι εσύ μόνος τα Χριστούγεννα, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Η μοναξιά δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά τις γιορτές που θες να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να περάσεις όμορφα μαζί τους. Είναι απολύτως κατανοητό το να μην

νιώθεις καλά που περνάς μόνος σου τις γιορτές, όμως δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω, αφού λύσεις υπάρχουν και μπορείς να απολαύσεις τα Χριστούγεννα ακόμα και χωρίς παρέα.

Μην σε παίρνει από κάτω λοιπόν! Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν ώστε να δεις τις γιορτές αυτές με άλλο μάτι και να περάσεις καλά ακόμα και μόνος τα Χριστούγεννα.

Επικοινώνησε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που θες όντως να δεις

Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γιορτές είναι ανάγκη να δεις όσους ξέρεις και δεν ξέρεις. Μερικά άτομα από το περιβάλλον σου ίσως να μην σε κάνουν να περνάς καλά και να είναι λίγο – πολύ τοξικά. Με αυτούς, λοιπόν, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις και πολύ. Με τους υπόλοιπους, όμως, που θες πραγματικά να δεις φρόντισε έστω και μέσω βιντεοκλήσης να τους δεις και να μιλήσεις μαζί τους. Μπορεί αυτά τα Χριστούγεννα να σε βρίσκουν μακριά τους, όμως τουλάχιστον χρησιμοποίησε όσο μπορείς την τεχνολογία για να έρθεις πιο κοντά τους.

Όταν η θλίψη των Χριστουγέννων συναντά την θλίψη της πανδημίας

Γίνε δημιουργικός

Όλα αυτά που νιώθεις και σε καταβάλλουν προσπάθησε να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου και να τα διοχετεύσεις σε όμορφες πράξεις και δραστηριότητες. Μαγείρεψε και φτιάξε γλυκές δημιουργίες, τραγούδα και χόρεψε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ασχολήσου με το κατοικίδιό σου και επένδυσε σε δραστηριότητες που σε κάνουν χαρούμενο.

Pexels Απόλαυσε κάθε στιγμή

Δες την θετική πλευρά. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες και να φας ό,τι μα ό,τι θες χωρίς κανέναν να σε παρατηρεί. Απόλαυσε κάθε στιγμή των γιορτών, κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν και μην αφήσεις την άδειά σου να περάσει άσκοπα, χωρίς να κάνεις κάτι αξιόλογο και κάτι το οποίο θα έχεις να θυμάσαι.

Κάνε έναν απολογισμό της χρονιάς και θέσε νέους στόχους

Όπως έχουμε ξαναπεί, ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει είναι απαραίτητος. Γιατί; Μα φυσικά για να σκεφτείς τι πήγε καλά και τι όχι, τι θα άλλαζες και τι θα άφηνες ίδιο. Τώρα που η χρονιά αυτή τελειώνει έχεις τη δυνατότητα να δεις πιο ξεκάθαρα και αντικειμενικά όσα συνέβησαν και να τα σκεφτείς πιο ήρεμα. Θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς και να εξελιχθείς, ακόμα και μέσα από τα λάθη σου, αλλά και να κρατήσεις δίπλα σου μόνο όσα σε κάνουν χαρούμενο.

Freepik

Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να θέσεις νέους – ρεαλιστικούς – στόχους που θα σε βοηθήσουν να κοιτάξεις μπροστά την χρονιά που έρχεται και με άλλο μάτι.

Τι έκανα λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια στους στόχους που έθετα για το νέο έτος;

Μίλα μ’ έναν ειδικό

Αν όλο αυτό που ζεις σε βαραίνει πραγματικά πολύ κι ειδικά αν υπάρχει και κάτι πέρα από τη μοναξιά, όπως μια κακή ή βίαια συμπεριφορά που έχεις αντιμετωπίσει και σ’ έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο, τότε ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο ψυχολόγος σου. Μην διστάσεις να τον πάρεις τηλέφωνο και να μιλήσεις μαζί του ακόμα και μες το διάστημα των γιορτών.

Χριστούγεννα δεν έχουμε κάθε μέρα, οπότε κοίτα να περάσεις όμορφα και φρόντισε να είναι γιορτινή κάθε μέρα της ζωής σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Περνάς μόνος σου τις γιορτές των Χριστουγέννων; Τα tips που σου χρειάζονται για να μην σε πάρει από κάτω εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα