Υποβρύχιο στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir

15:18 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Υποβρύχιο στέλνει η Αίγυπτος προκειμένου να εντοπιστούν τα αγνοούμενα κομμάτια από το μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας.

«Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε

σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά».

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου είχε τονίσει από την Πέμπτη ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα συμπληρώνοντας πως όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Τρεις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, έγινε γνωστό πως η προκαταρκτική έκθεση θα δημοσιοποιηθεί σε ένα μήνα, ενώ οι ερευνητές που εξετάζουν τα δεδομένα τονίζουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Προς το παρόν, εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, τα συστήματα AIRMAN και ACARS που διαχειρίζονται αεροπορικά δεδομένα και βεβαίως ότι διαθέτουν από τα στοιχεία τόσο του αεροσκάφους όσο και του πληρώματος.

Τα σενάρια της συντριβής

Μέχρι τώρα πάντως κανένας δεν γνωρίζει, αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για τεχνική βλάβη αν και ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως είναι πιθανότερο το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.

“Αν αναλύσουμε διεξοδικά όλα τα δεδομένα, η πιθανότητα μίας τρομοκρατικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από μία τεχνική βλάβη. Όταν θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία θα γνωρίζουμε την αλήθεια” είπε.

Γάλλος ερευνητής πρώην επικεφαλής της ομάδας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας ο Jean-Paul Troadec είπε μιλώντας στο Europe 1:

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επέβαινε βομβιστής – καμικάζι στο αεροσκάφος της Egyptair. ή να υπήρχε βόμβα. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε από πύραυλο, όπως συνέβη στο αεροσκάφος Malaysia Airlines τον Ιούλιο”

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας Πολ Τσαρλς, μιλώντας στο BBC υποστήριξε ότι πρόκειται για μηχανική βλάβη και ότι “κάτι συνέβη στο πιλοτήριο”.

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά;

Πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διαψεύδουν την είδηση ότι εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Σε δημοσίευμα της η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm αναφέρει ότι αν είχε εντοπιστεί το μαύρο κουτί θα είχε γίνει άμεσα επίσημη ανακοίνωση, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε τέλος στο μυστήριο που καλύπτει το λόγο συντριβής του αεροσκάφους.

The post Υποβρύχιο στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα