Ξέχνα το 8ωρο- Το 6ωρο είναι το καλύτερο ωράριο λένε οι επιστήμονες

14:31 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί σ’ όλες τις χώρες το κλασικό ωράριο εργασίας να είναι το 8ωρο, όμως νέα έρευνα έρχεται ν΄ανατρέψει όσα πιστεύαμε μέχρι πρότινος.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 6ωρο είναι το καλύτερο ωράριο εργασίας. Οι άνθρωποι που εργάζονται 6 και όχι 8 ώρες ημερησίως είναι αφενός πιο χαρούμενοι κι αφετέρου πιο παραγωγικοί.

Τα αποτελέσματα της έρευνα ήταν θεαματικά, ωστόσο, δεν μπορεί να μην αναλογιστεί κανείς τα υπόλοιπα κόστη ενός τέτοιου ωραρίου σε μόνιμη βάση απ’ όλους.

Οι οικονομίες θα μπορούσαν

να βρεθούν σε κίνδυνο, οι εταιρείες να προσλάβουν έξτρα προσωπικό για να καλύπτει τις ώρες που περισσεύουν αλλά τελικά να καταρρέουν λόγω του ότι δεν μπορούν στα αλήθεια να το αντέξουν.

Θυμίζουμε ότι η Σουηδία έγινε πρωτοσέλιδο το 2015, αφού έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία καθιέρωσε την εξάωρη εργασία.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, πως ειδικοί ψυχολόγοι προειδοποιούν πως οι λιγότερες ώρες εργασίας, μπορεί να συνδέονται με αυξημένο στρες και αυξημένα επίπεδα άγχους, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αποδώσουν το ίδιο με ένα «κανονικό» ωράριο 8ωρης εργασίας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη συνολική απόδοσή τους στον εργασιακό τους χώρο.

Photo: Shutterstock

The post Ξέχνα το 8ωρο- Το 6ωρο είναι το καλύτερο ωράριο λένε οι επιστήμονες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα