Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από το 2017 προανήγγειλε η Φωτίου

13:48 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σ’ όλη την χώρα από το 2017 προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου από το βήμα της Βουλής. «Έχουμε δεσμευτεί να το εφαρμόσουμε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 σε όλη τη χώρα,το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας συνέχισε λέγοντας: «Η εμπειρία που αποκτήσαμε από την πιλοτική εφαρμογή του σε 13 δήμους της χώρας, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την καθολική εφαρμογή του σε όλη τη χώρα από τη 1η Ιανουαρίου

2017. Θα αφορά περί τους 700.000 ανθρώπους και το κόστος της καθολικής εφαρμογής του υπολογίζεται σε 800 εκατ. με 900 εκατ. ευρώ».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε 30 Δήμους 13 περιφερειών. Ο ορισμός τους θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και τους δείκτες φτώχειας κι ανεργίας.

Οι τρεις πυλώνες του προγράμματος κατά την κ. Φωτίου:Η εισοδηματική ενίσχυση η οποία θα δίνεται κατά 50% με τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο σε ρευστόΗ πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίεςΗ προώθηση του 10% των δικαιούχων σε θέσεις εργασίας και ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε διαδικασίες επανένταξης

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τόνισε, θα ανοίξει τον Ιούνιο και δεν θα κλείσει ξανά. «Όποτε πέφτει ένα νοικοκυριό σε ακραία φτώχεια θα μπορεί μέσα σε ένα εξάμηνο, να ζητήσει την ένταξή του».

Η κ. Φωτίου είπε πως η φτώχεια είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως «στο τέλος του 2014 σπατάλησε 340 εκατ. ευρώ δίνοντας εφάπαξ ποσά σε δικαιούχους όχι μόνο σε όσους ζούσαν σε ακραία φτώχεια αλλά και σε άλλους».

The post Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από το 2017 προανήγγειλε η Φωτίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα