Υπουργείο Οικονομίας: Επιτεύχθηκαν οι στόχοι του 2016 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ

17:49 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι οι στόχοι του 2016 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 δεν έχουν μόνο επιτευχθεί αλλά και υπερκαλυφθεί.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας επεσήμαναν, επίσης, ότι: «οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι στα θέματα ΕΣΠΑ δεν υπάρχει προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για τη ΝΔ. Η προσπάθεια της ΝΔ να προκαλέσει εντυπώσεις για τα θέματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ εκπλήσσει οποιονδήποτε καλόπιστο παρατηρητή».

Τα στελέχη

του Υπουργείου τόνισαν ακόμα ότι μετά από τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν το 2015 για την εξυγίανση των προγραμμάτων και την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανάμεσα σε 28 κράτη-μέλη της ΕΕ σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Κρατώντας σταθερή πορεία, η Ελλάδα κατάφερε και φέτος να απορροφήσει το 7% για το ΕΣΠΑ 2014-2020, ποσοστό, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 10%. Υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση οι πόροι να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν το 50%, που αφορά τη συμφωνία με την Κομισιόν.

Στα θετικά στοιχεία τα στελέχη του Υπουργείου προσθέτουν και την αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ των δημόσιων εσόδων. Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα ξεκίνησε τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Έχει ήδη ενεργοποιηθεί πάνω από το 50% του νέου ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιχειρηματικότητας, όπως η ενίσχυση των συνεργασιών, η έρευνα και η καινοτομία, η εξωστρέφεια και στήριξη των νέων επιστημόνων, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης:

Μέσα στο 2016 οι εκταμιεύσεις κονδυλίων από το ΕΣΠΑ

The post Υπουργείο Οικονομίας: Επιτεύχθηκαν οι στόχοι του 2016 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα