Κατάπαυση πυρός στη Συρία- Νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Όλοι οι ξένοι μαχητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία»

17:10 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που ο Β. Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ο Μ. Τσαβούσογλου, εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι ξένοι μαχητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Σήμερα, Πέμπτη, θυμίζουμε πως αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία στη Συρία, ενώ οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα λήξης των συγκρούσεων εμφανίζεται αρκετά πολύπλοκο, ενώ συνδυάζει τη σύγκρουση διαφορετικών συμφερόντων.

Την ώρα που η Τουρκία και η Ρωσία

συμφωνούν να λειτουργήσουν ως οι εγγυητές λήξης των συγκρούσεων και ύπαρξης εκεχειρίας στη Συρία, η Άγκυρα από την πλευρά της μιλά για αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος φαίνεται πως έχει στήριξη από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος διευκρίνισε, πως «Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», και τόνισε ότι «τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»

Τι είπε ο Τσαβούσογλου;

Σε συνέντευξή του ο Μ. Τσαβούσογλου, σε μια προσπάθεια επίτευξης της εκεχειρίας στη Συρία, δήλωσε:

Στην Άγκυρα εργαζόμαστε μαζί με τη Ρωσία για την εκεχειρία και ακόμα δεν έχει λήξει το αν το Ιράν θα είναι επίσης εγγυητής της συμφωνίας

Ο Μ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη Ρωσία για την οποία και δήλωσε:

Η Ρωσία θα αποτελέσει εγγυητή της απόφασης

Όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις δεν συνδέεται μόνο με την αναμονή του για των επόμενων διαπραγματεύσεων στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν. Οφείλεται, μάλλον, στην αυξανόμενη απογοήτευση τόσο από την πλευρά της Τουρκίας όσο και της Ρωσίας για την πολιτική που ασκεί η Ουάσιγκτον στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την πεποίθηση από τη μεριά του ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις ειρηνιές διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Συρίας μόλις ο νεοεκλεγμένος πρόεδρός τους αναλάβει τα καθήκοντά του.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου για Συρία: Στόχος μας η επίτευξη εκεχειρίας πριν την έναρξη του νέου έτους

The post Κατάπαυση πυρός στη Συρία- Νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Όλοι οι ξένοι μαχητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα