Υπόθεση Peng Shuai: Αμφιβολίες για την ασφάλεια της τενίστριας – Όλα όσα αποκάλυψε ο ρεπόρτερ που μίλησε μαζί της

12:31 9/2/2022 - Πηγή: iPop

Ένας από τους δημοσιογράφους που διεξήγαγε την πρώτη συνέντευξη με την Κινέζα σταρ του τένις Peng Shuai είπε ότι η προσεκτικά ελεγχόμενη συνομιλία τους δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν μπορεί να πει τη γνώμη της ή να κινηθεί ελεύθερα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ένας Κινέζος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην αίθουσα και μετέφρασε τη συνομιλία με την Peng, η οποία εξαφανίστηκε από το

κοινό για εβδομάδες, πριν από λίγους μήνες, αφού έκανε δημόσιες κατηγορίες ότι ένας πρώην κορυφαίος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Υπόθεση Peng Shuai: Ανησυχίες για την κατάσταση της τενίστριας

Η ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε γρήγορα και η Peng δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια εμφανίστηκε μόνο σε εκδηλώσεις που κανόνισαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι. Οι ανησυχίες για αυτήν οδήγησαν σε μια παγκόσμια έκρηξη αμφιβολίας και φόβου για την ασφάλειά της.

Στη συνέντευξη της L’Equipe αυτή την εβδομάδα, η Peng αρνήθηκε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση και είπε ότι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πυροδότησε τη διαμάχη έχει παρεξηγηθεί.

Τι συμβαίνει με την τενίστρια, Peng Shuai, που αγνοείται; – Η σεξουαλική επίθεση από πολιτικό και οι αντιδράσεις του κόσμου του τένις

«Σεξουαλική επίθεση; Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος με έκανε να υποκύψω σε σεξουαλική επίθεση. Αυτή η ανάρτηση είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια παρεξήγηση από τον έξω κόσμο», είπε.

Ο Marc Ventouillac, ένας από τους δύο δημοσιογράφους της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας L’Equipe που μίλησε στην Peng αυτή την εβδομάδα σε μια περιοριστική συνέντευξη που κανονίστηκε με κινέζους αξιωματούχους των Ολυμπιακών Αγώνων, λέει ότι είναι ακόμα αβέβαιος για το εάν είναι ελεύθερη.

«Είναι αδύνατο να το πω», είπε στα αγγλικά, λέγοντας ότι η συνέντευξη δεν απέδειξε ότι ήταν ασφαλής.

Ο Ventouillac λέει ότι η πρόθεση της Κίνας ήταν σαφής γι ‘αυτόν: παραχωρώντας τη συνέντευξη, καθώς το Πεκίνο φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι ελπίζουν να σταματήσουν τη διαμάχη, ώστε να μην επισκιάσει το γεγονός.

«Είναι μέρος της προπαγάνδας, από την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή», είπε ο Ventouillac στο Associated Press την Τρίτη, 08/2, την επόμενη μέρα που η L’Equipe δημοσίευσε το αποκλειστικό της.

«Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά με οποιονδήποτε τρόπο»: Όλα όσα αποκάλυψε η Peng Shuai στην πρώτη της συνέντευξη

Ο Ventouillac είπε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι η συνέντευξη θα άφηνε την αίσθηση: «δεν υπάρχει πρόβλημα με την Peng Shuai. Το βλέπετε;»

Η συνέντευξη, καθώς και ένα δείπνο που είχε η Peng με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach  και οι εμφανίσεις της σε Ολυμπιακούς χώρους έριξαν σκόπιμα και ελεγχόμενα φώτα της δημοσιότητας στην τρεις φορές Ολυμπιονίκη και πρώην κορυφαία αθλήτρια του διπλού τένις.

«Η Peng έκανε ένα τολμηρό βήμα εμφανίζοντας δημόσια την κατηγορία ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από ανώτερο ηγέτη της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Steve Simon, διευθύνων σύμβουλος της WTA.

«Όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε από τους παίκτες μας παγκοσμίως, ζητήσαμε μια επίσημη έρευνα για τους ισχυρισμούς από τις αρμόδιες αρχές και μια ευκαιρία για την WTA να συναντηθεί με την Peng – ιδιωτικά – για να συζητήσουν την κατάστασή της».

Getty Images

Ο Ventouillac είπε ότι η Peng «φαίνεται να είναι υγιής».

Για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη, που διοργανώθηκε μέσω της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας με τη βοήθεια της ΔΟΕ, η L’Equipe συμφώνησε να στείλει ερωτήσεις εκ των προτέρων και να δημοσιεύσει τις απαντήσεις της κατά λέξη, σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Αρχικά είχε αφιερωθεί μισή ώρα, ο Ventouillac είπε ότι κατέληξαν να πάρουν σχεδόν το διπλάσιο και έθεσαν όλες τις ερωτήσεις που ήθελαν, πέρα ​​από τα “8 ή 10” που υπέβαλαν εκ των προτέρων.

«Δεν υπήρχε λογοκρισία στις ερωτήσεις», είπε.

Ένας Κινέζος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων συμμετείχε στη συζήτηση, μεταφράζοντας τα σχόλια της Peng από τα κινέζικα. Στη συνέχεια, η εφημερίδα χρησιμοποίησε διερμηνέα στο Παρίσι για να διασφαλίσει την ακρίβεια των σχολίων που δημοσίευσε στα γαλλικά τη Δευτέρα, 07/2. Ήταν η πρώτη της συζήτηση με μη κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετά την κατηγορία.

«Δεν είμαι αγνοούμενη, ούτε κινδυνεύω»: Το μυστηριώδες email της τενίστριας Peng Shuai και οι ανησυχίες για την έκβαση της υπόθεσης

«Απάντησε στις ερωτήσεις μας χωρίς δισταγμό – με, φαντάζομαι, απαντήσεις που ήξερε. Ήξερε τι επρόκειτο να πει», είπε ο Ventouillac.

«Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν ήταν οργανωμένες οι απαντήσεις της ή κάτι τέτοιο. Είπε αυτό που περιμέναμε να πει».

«Ξεκινήσαμε κάνοντας ερωτήσεις για το τένις… Την βοήθησε να χαλαρώσει», είπε.
Ο Ventouillac είπε ότι φαινόταν πιο νευρική και προσεκτική όταν της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την ανάρτηση και τη σχέση της με τον αξιωματούχο. Ένας από τους στόχους της L’Equipe για τη συνέντευξη ήταν να δείξει στην Peng ότι «δεν είναι μόνη» και ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για αυτήν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπόθεση Peng Shuai: Αμφιβολίες για την ασφάλεια της τενίστριας – Όλα όσα αποκάλυψε ο ρεπόρτερ που μίλησε μαζί της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα