Τσίπρας: «Έχουμε πυξίδα και σχέδιο για να νικήσουμε»

20:01 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα έχει διάρκεια έως και την Κυριακή. Το Συνέδριο γίνεται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του έκανε μια αναδρομή στις προηγούμενες εκλογές,

το δημοψήφισμα και την διαπραγμάτευση, η οποία είχε καταλήξει στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Αναφορά έκανε στην δεύτερη αξιολόγηση και την επιτακτική ανάγκη για επίλυση του ελληνικού χρέους, ενώ απαρίθμησε το τι έχει καταφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έκανε έναν απολογισμό, αναφέροντας τις αδυναμίες του κόμματος και τους στόχους του 2ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως πρόκειται για «το πρώτο συνέδριο αριστερού κόμματος στην Ελλάδα που πραγματοποιείται σε συνθήκες που η Αριστερά βρίσκεται στη διακυβέρνηση».

Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε τον αγώνα για έξοδο απ’ την κρίση, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «θα τον κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Για εμάς ο κοινωνικός μετασχηματισμός παραμένει ο στρατηγικός μας ορίζοντας, σημείωσε εν συνεχεία, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνθήκες πυρηνικές καταστροφής που θα προκαλούσε η κατάρρευση των τραπεζών.

«Οφείλουμε να παλέψουμε βήμα βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Συγκροτούμε συμμαχίες και αλλάζουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δουλεύουμε σε ρεαλιστικό χάρτη».

Αναφορικά με την Ελλάδα του 2021, ο Α. Τσίπρας τόνισε: «Η χώρα που οραματιζόμαστε το 2021. Με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, θα κάνουμε ειλικρινή απολογισμό των 3 χρόνων».

Τα ερωτήματα τα οποία καλείται να απαντήσει το συνέδριο:

«Το συνέδριο μας καλείται με αίσθημα ιστορικής ευθύνης να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Οφείλει να κάνει απολογισμό».

Aποτελεί σήμερα Αριστερή και ριζοσπαστική πρόταση η πρόταση για έξοδο από το ευρώ;Υπάρχει περιθώριο σύγκλισης με την ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία;«Έχουμε σχέδιο για να νικήσουμε»

Ο κόσμος θέλει να ξέρει αν έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό για το πώς θα νικήσουμε, όχι σχέδιο απόδρασης. Έχουμε πυξίδα και σχέδιο, θα νικήσουμε, δείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε όλα τα προγνωστικά. Καταφέραμε να ανατρέψουμε το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που δίνει μάχες οπισθοφυλακής

Για το δημοψήφισμα και τα capital controls

Είχαμε μαζί μας την βαθιά πίστη και εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ακόμα κι όταν ο εκβιασμός έφθασε στο απόγειο του με την ΕΚΤ να κλείνει τις τράπεζες και να επιβάλλει capital controls, ο ελληνικός έδωσε τη δική του απάντηση με το δημοψήφισμα

Για τη διαπραγμάτευση του προηγούμενου καλοκαιριού και το Grexit

Εξαντλήσαμε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα. Οδηγηθήκαμε ακόμα και σε στάση πληρωμών. Πήγαμε μέχρι εκεί που καμια Κυβέρνηση δεν θα επέλεγε να πάει. Και πήγαμε ως εκεί μόνο και μόνο γιατί το μοναδικό πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή και να δείξουμε σε όλη τον πλανήτη τη δύναμη ψυχής ενός λαού. Δεν πήγαμε όμως παραπέρα γιατί το κόστος δεν θα ήταν για εμάς αλλά για όλη την Ελλάδα. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχει απόλυτη βάση η κριτική που κι εμείς ασκήσαμε στην είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ . Η έξοδος όμως θα σήμαινε ακόμα μια λεηλασία και την απώλεια των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων που τις είχαν στις τράπεζες στην Ελλάδα. Μ’ αυτό το ενδεχόμενο βρεθήκαμε αντιμέτωποι

«Τι καταφέραμε;»

Οι συνέπειες μιας εθνικής αναδίπλωσης δεν θα τις χρεωνόταν ούτε η Ευρώπη ούτε οι Θεσμοί. Θα τις χρεωνόταν η ίδια η Αριστερά. Φτάσαμε λοιπόν στο τέρμα. Επιχειρήσαμε με το δημοψήφισμα να ανοίξουμε ρωγμές στην συντηρητική Ευρώπη και καταφέραμε μια καλύτερη συμφωνία απ’ αυτή στην οποία ήταν δεσμευμένος ο κ. Σαμαράς. Όμως δεν καταφέραμε να σπάσαμε τη λιτότητα

Για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015:

Τον Σεπτέμβρη δεσμευτήκαμε να οικοδομήσουμε μαζί με το πρόγραμμα ένα σχέδιο κοινωνικής προστασίας και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Πήραμε μια νέα ξεκάθαρα εντολή, εντολή να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και να υλοποιήσουμε έναν οδικό χάρτη για έξοδο απ’ την κρίση

Χρέος και ποσοτική χαλάρωση

Η καθυστέρηση συγκεκριμενοποίησης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν έχει καμία δικαιολογία. Η οικονομία εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης

Αναφορικά με τη διαμάχη ανάμεσα στους Θεσμούς, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να σταματήσει γιατί είναι άδικο. «Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλους κλυδωνισμούς και αναταράξεις».

Τη συμφωνία την τηρήσαμε, θα συνεχίσουμε να την τηρούμε, η β’ αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της αλλά ταυτόχρονα θα καθοριστούν και τα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Ο Πρωθυπουργός τόνισε για ακόμα μια φορά ότι όλοι οι συνομιλητές κατανοούν την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους, ακόμα και άτομα μέσα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Οι τρεις κρίσεις

«Στο φόντο της οικονομικής κρίσης, του προσφυγικού και της κρίσης ασφαλείας διεξάγεται μια πολύπλοκη πολιτική σύγκρουση. Πρόκειται για τη σύγκρουση Βορρά- Νότου και Κέντρου-Περιφέρειας, αλλά και σύγκρουση μέσα στις χώρες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις τρεις κρίσης της εποχής μας.

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Θα εξελιχθεί η ΕΕ σε μία Ένωση φρούριο ή σε μία δημοκρατική;».

Για τις συμμαχίες

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Πρωθυπουργός, να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου και παρατηρητή των εξελίξεων. «Οφείλουμε να επιδιώξουμε συγκλίσεις και με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατίας και με τους Πράσινους».

Πρώτη φορά Αριστερά

Θα ήταν καλύτερα, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αν η πρώτη φορά Αριστερά ερχόταν σε άλλες συνθήκες, σε συνθήκες ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ η ιστορία δεν θυμάται την Αριστερά σε τέτοιες στιγμές, την θυμάται πάντα και την καλεί σε δύσκολες στιγμές για να προστατέψει τους αδύναμους.

Υπάρχει περιθώριο άσκησης αριστερής πολιτικής στην χώρα μας;

Η απάντηση δεν είναι απλή, αλλά έχω την εντύπωση πως είναι καταφατική

Τι έχει καταφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;Υλοποιούμε μια πολιτική ανακατανομής των βαρών και περιορισμού των ανισοτήτωνΠρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας που δίνει βάρος στην τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτωνΈχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μαςΈχουμε αποκαταστήσει χιλιάδες αντισυνταγματικά απολυμένους απ’ το δημόσιοΈχουμε πετύχει το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς ελλείψειςΑντιμετωπίζουμε τη μεγάλη αδικία που προήλθε απ’ τις δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε στην διαπραγμάτευση, την περικοπή του ΕΚΑΣΨηφίσαμε τις 100 δόσεις, ανάσα για πολλούς εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίεςΈχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγήςΚαταφέραμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σε σύγκρουση με Θεσμούς και αντιπολίτευσηΕπίθεση στη ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε στη συνέχεια σε επίθεση στη ΝΔ για το σχέδιό της το οποίο περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. Παραδέχτηκε ότι αυτή η θέση είναι θετική, αλλά συνεπάγεται άλλες σημαντικές περικοπές που θα πλήξουν την κοινωνία, όπως κατάργηση δομών αλληλεγγύης και περικοπές στην Υγεία.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Αγωνιζόμαστε για ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στο υψηλών προσόντων ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προσανατολιστεί».

Στόχος η μείωση της ανεργίας

Τα χρήματα απ’ το ΕΣΠΑ και άλλα κονδύλια προορίζονται στο να επιστρέψουν οι Έλληνες επιστήμονες πίσω στην πατρίδα τους, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στο τέλος της 5ετίας θέλουμε να έχουμε καταφέρει να έχει μειωθείσ τον τόπο η ανεργία μας τουλάχιστον κατά 10 μονάδες. Αυτός είναι ο πιο σοβαρός εθνικός μας στόχος

Πλάνο για την Ελλάδα του 2021Η στήριξη της εργασίας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεωνΣυνέχιση του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι συνώνυμο της ανακατανομής. . Κάνουμε προσπάθειες όμως και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου».Ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου απ’ τις προηγούμενες Κυβερνήσεις κοινωνικού Κράτους. Στόχος είναι η ενίσχυση και μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και του εθνικού συστήματος Υγείας. «Μέσα στο 2017 ξεκινάμε ένα εγχείρημα για την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ. Κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθνμια Φροντίδα Υγείας».Τι άλλο κατάφερε η Κυβέρνηση;

Ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε μια σειρά από άλλες σημαντικές αλλαγές που έχει καταφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

Δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα να λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια.Δώσαμε τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια μέσω του συμφώνου συμβίωσης να έχουν ίσα δικαιώματαΕφαρμόσαμε το σύστημα της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17Εκκινούμε έναν μεγάλο κοινωνικό διάλογο για το Σύνταγμα, τον εκδημοκρατισμό των κρατικών θεσμών, την προώθηση μορφών άμεσης δημοκρατίας.Ρυθμίσαμε το τηλεοπτικό τοπίο. Μετά από 27 χρόνια εσκεμμένης ασυδοσίας.

Όχι μόνο δεν θα υποχωρήσουμε αλλά θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας. Γιατί ένας αγώνας τιμής για την Αριστερά και δικαίωσης για τον ελληνικό λαό

Απολογισμός

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα στο 1ο Συνέδριο αλλά δεν κατάφερε:

Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των μελών. Για δύο χρόνια όμως απ’ το 1ο Συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως κόμμα με πολλά κόμματα μέσα στο κόμμα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόμμα που αποχώρησε το προηγούμενο Ιούλη. «Φθάσαμε στο σημείο οι συνεδριάσεις των οργάνων μας να μοιάζουν με συνεδριάσεις συνδικαλιστικών οργάνων. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας υπονομεύονταν συστηματικά. Αυτά ήταν φαινόμενα κρίσης και παρακμής. Έχουμε ευθύνη και πρωτίστως εγώ που δεν τα αντιμετωπίσαμε έγκαιρα. Γιατί ακόμα υπάρχει αυτό το φαινόμενο, αν και όχι σε τέτοια ένταση. Οφείλουμε σ’ αυτό το συνέδριο να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα».Το άνοιγμα και η αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. «Ορισμένες επιλογές μας, ειδικά στις δημοτικές εκλογές, υπήρξαν καταστροφικές».Το κόμμα πρέπει να ελέγχει την Κυβέρνηση αλλά και τα μέλη του κόμματος πρέπει να ελέγχουν την ηγεσία. Στη σχέση κόμματος- Κυβέρνησης έχουν εντοπιστεί προβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε. «Δεν γίνεται να χαράσσεται στρατηγική έξω απ’ το κόμμα. Είναι πιο σημαντικό ένα μέλος του κόμματος να είναι μέλος της ΠΓ παρά να βρίσκεται σε υπουργική θέση. Οι υπουργικές θέσεις δεν έχουν παραχωρηθεί σε κανέναν με συνθήκες μονιμότητας».Κομματική δεοντολογία και συμπεριφορά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κυβερνά, έτσι κρίνεται συνεχώς και κρίνεται πολύ πιο αυστηρά». Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι χρειάζεται η συγκρότηση μιας Επιτροπής Δεοντολογίας, που θα είναι πολύ αυστηρή όπου χρειάζεται.

Το κόμμα μας αποτελεί το στήριγμα και την κοινωνική ραχοκοκαλιά της κυβέρνησης και της συνολικής προσπάθειας για τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε αλλά και να περιφρουρήσουμε το μεγάλο κοινωνικό άνοιγμα για ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς

«Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά, θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε γιατί η δύναμή μας είναι τεράστια. Είναι υποχρέωσή μας απ’ την ιστορία να ολοκληρώσουμε αυτό τον αγώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε. Αυτό το συνέδριο θα δώσει καθαρές απαντήσεις για το σχέδιο εξόδου της χώρας απ’ την κρίση», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Τα τιτιβίσματα του Τσίπρα πριν το Συνέδριο:

Ανοίγουμε σήμερα το #2oSynedrio του #SYRIZA με την αισιοδοξία της βούλησης απέναντι σε όσους διακηρύσσουν την αναγκαιότητα της υποταγής. 1/2

— Alexis Tsipras (@atsipras) October 13, 2016

Βάζουμε τα θεμέλια για τον μεγάλο κοινωνικό μετασχηματισμό. Για την Ελλάδα του 2021. #2oSynedrio https://t.co/32lBreVrv0 2/2

— Alexis Tsipras (@atsipras) October 13, 2016

Ποιοι θα απευθύνουν χαιρετισμό απ’ τα υπόλοιπα κόμματα;

Ο Κώστας Χατζηδάκης απ’ τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από το Ποτάμι ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Πάνος Καμμένος.

ΛΑ.Ε. και ΚΚΕ απέρριψαν το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν το παρών.

Παράλληλα, προσκεκλημένοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, το ΠΡΑΤΤΩ (του Νίκου Κοτζιά), η ΕΚΙΕΑ (του Φώτη Κουβέλη), η Κοινωνική Συμφωνία (της Λούκα Κατσέλη) και η Κοινωνία Πρώτα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Πέμπτη 13.10.16

17:00 – 19:30 – Προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

19:30 – 19:45 – Έναρξη 2ου Συνεδρίου – Τιμητικό Προεδρείο

19:45 – 20:00 – ‘Ανοιγμα εργασιών από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Παναγιώτη Ρήγα

20:00 – 21:00 – Εισηγητική ομιλία του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα

21:00 – 22:00 – Χαιρετισμοί: Πιερ Λοράν (Πρόεδρος ΚΕΑ),’Αντρος Κυπριανού (Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ), εκπρόσωποι ελληνικών Κομμάτων

22:00 – 22:30 – Ημερήσια Διάταξη

Συγκρότηση Προεδρείου

Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης

Συγκρότηση Επιτροπής Καταστατικού

Τέλος Εργασιών

Παρασκευή 14.10.16

09:00 -15:00- Η Αριστερά στον 21ο αιώνα. Περιλαμβάνει το Κεφ. Α (Απολογισμός) και το Κεφ. Β (Το Παρόν και το Μέλλον)

Ομιλίες Συνέδρων

15:00 – 21:00 – Το Κόμμα. Περιλαμβάνει το Κεφ. Γ

Ομιλίες Συνέδρων

21:00 – Λήξη Εργασιών

Σάββατο 15.10.16

09:00 – 09:30 – Έναρξη- Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής

09:30 – 15:30 – Προγραμματικές αιχμές. Περιλαμβάνει το Κεφ. Δ

Ομιλίες Συνέδρων

16:00 – Κείμενο Θέσεων – Πολιτική Απόφαση – Τροποποίηση Καταστατικού – Ψηφοφορίες

21:00 – Λήξη Εργασιών

Κυριακή 16.10.16

10:00-17:00- Εκλογή Προέδρου

Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής

Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής

The post Τσίπρας: «Έχουμε πυξίδα και σχέδιο για να νικήσουμε» appeared first on iPop.

Keywords
τσιπρας, πυξιδα, σχεδιο, tae kwon do, αλέξης τσίπρας, capital controls, κοινωνικη συμφωνια, συριζα, tae, kwon, εκλογες, δημοψηφισμα 2015, μνημονιο, ελλαδα, τραπεζες, capital, ΕΚΤ, σαμαρας, νέα, σχολεια, νεα δημοκρατια, συνταγμα, μονιμοτητα, tsipras, october, https, χατζηδακης, ΠΑΣΟΚ, καμμενος, ΚΚΕ, ακελ, ipop, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, προγνωστικα στοιχηματος, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, λουκα κατσελη, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, ανοιγμα σχολειων, αξιολογηση, εσπα 2021, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, ενωση κεντρωων, tsipras, οικολογοι πρασινοι, ipop, october, βημα, εξοδος, ηγεσια, ημερησια, ιθαγενεια, οικονομια, προγραμμα, υγεια, ωρα, capital, αδικια, αισιοδοξια, ανεργια, απωλεια, βρισκεται, γινει, γινεται, δεοντολογια, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δικη, δωσει, δυναμικο, εγχειρημα, ευρω, υπαρχει, ευθυνη, ευρωπη, ζευγαρια, ιδια, ομιλια, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, λεηλασια, ληξη, μηνες, μειωση, μυαλο, παντα, ονομα, παιδια, παλαιο φαληρο, πιστη, υπογραφη, προβληματα, ρωγμες, ρολο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, φαληρο, φοντο, φορα, χαιρετισμοι, κωνσταντινος, αγωνας, ενωση, https, χωρα, kwon, κωστας, κυριακη, μια φορα, μπροστα, tae kwon do, tae, θανασης, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα