Υποφέρεις από ημικρανίες; Αντιμετώπισέ τες φυσικά!

11:38 23/7/2020 - Πηγή: iPop

H ημικρανία δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος. Πρόκειται για μία πολύ συχνή νευρολογική νόσο, που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή ενώ σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις είναι δυνατό να οδηγήσει σε αναπηρία. Οι ημικρανίες μπορεί να διαρκέσουν από μερικά λεπτά μέχρι και ώρες και δεν πρέπει να τις παίρνουμε αψήφιστα. Τι να κάνεις εάν υποφέρεις από ημικρανίες;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν αν την

αποτρέψουν ακόμα και να ανακουφίσουν από τον πόνο.

Δες τι να κάνεις εάν υποφέρεις από ημικρανίεςΣυχνά γεύματα

Τα μικρά και τακτικά γεύματα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Όταν υπάρχει απόσταση μεταξύ των γευμάτων τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ημικρανία. Να έχεις πάντα μαζί σου υγιεινά σνακ, όπως καρύδια, αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά. Επίσης να είσαι πολύ καλά ενυδατωμένος.

Συμπληρώματα διατροφής

Μερικές έρευνες δείχνουν πως τα συμπληρώματα διατροφής όπως η βιταμίνη B2, το μαγνήσιο και μερικά βότανα μπορούν αν βοηθήσουν στην πρόληψη των ημικρανιών. Απλώς, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ειδικά στην περίπτωση που είσαι έγκυος ή θηλάζεις.

Άσκηση

Σε μια μικρή σουηδική μελέτη οι πάσχοντες από ημικρανία έκαναν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα και είχαν λιγότερους πονοκεφάλους και μικρότερο πόνο μετά από τρεις μήνες. Αν δεν σ’αρέσει το ποδήλατο μπορείς να κάνεις zumba ή να πας για τρέξιμο τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, φρόντισε η άσκηση να σου γίνει ρουτίνα και σταδιακά να την αυξάνεις καθώς η απότομη και πολύ σκληρή άσκηση μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ξεκούραση

Το άγχος οδηγεί σε ημικρανίες αλλά το άγχος από μόνο του μπορεί να μην είναι ο κύριος ένοχος. Το αίσθημα υπερκόπωσης καθώς και η στέρηση ύπνου προκαλούν ημικρανίες. Ξεκουράσου, πάρε μια ανάσα και απλά μην κάνεις τίποτα.

Σεξ

Φυσικά αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Το σεξ πέρα από το γεγονός ότι καταπολεμά το άγχος μπορεί να περιορίσει και τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Η ανακούφιση του πόνου μπορεί να οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών. θα επωφεληθείς ακόμα περισσότερο από τον οργασμό οπότε φρόντισε να φτάσεις σε εκείνο το σημείο και απόλαυσέ το!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ημικρανία στην δουλειά; Σου έχουμε τον τρόπο αντιμετώπισης

Το άρθρο Υποφέρεις από ημικρανίες; Αντιμετώπισέ τες φυσικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποφέρεις, Αντιμετώπισέ,ypofereis, antimetopise