Υποχωρήσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές | Τι συζητείται με τους Θεσμούς;

18:58 30/4/2017 - Πηγή: iPop

ΥποχωρήσειςΚυριακές | φέρεται να γίνονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κατά τις συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους επικεφαλής των Θεσμών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν συμβιβαστική πρόταση σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με βάση τη σύσταση του ΟΟΣΑ.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε σε δηλώσεις του πως τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν κάθε Κυριακή, ενώ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι τουριστικές περιοχές, αλλά και η διάρκεια

της τουριστικής περιόδου.

Οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες αναλύουν τη συμβιβαστική λύση, η οποία αποτελείται από δύο σκέλη:

Την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνεςΤον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός αυτός θα αφορά και την Αθήνα, αλλά π.χ. τις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συμβιβασμός φέρεται να επιτεύχθηκε σχετικά με τη σύσταση του ΟΟΣΑ για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων.

Απ’ τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων, φέρεται να υπάρχουν ακόμα ένα- δύο ανοιχτά θέματα.

Στο μεταξύ, μετά από διάλειμμα λίγης ώρας, Κυβέρνηση και Θεσμοί κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι για το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό, οι αποκρατικοποιήσεις, τα «κόκκινα» δάνεια κ.λπ.

Δεν έχει καταστεί σαφές προς το παρόν εάν οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας ή εάν θα συνεχιστούν και τις ερχόμενες μέρες.

The post Υποχωρήσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές | Τι συζητείται με τους Θεσμούς; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα