Νέα έρευνα ετοιμάζεται να ξαναγράψει την ιστορία του ανθρώπου

18:42 30/4/2017 - Πηγή: iPop

Μια σημαντική ανακάλυψη για την ιστορία του ανθρώπου έκαναν επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι ικανή να ξαναγράψει ακόμα και την ανθρώπινη ιστορία!

Ο παλαιοντολόγος Tom Demoray πρότεινε ότι οι άνθρωποι έφθασαν στην Αμερική 130.000 χρόνια πριν, δηλαδή τουλάχιστον εκατό χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστό.

Η αμφιλεγόμενη μελέτη βασίζεται σε οστά mastodon που σπάνε από ένα σφυροειδές εργαλείο, κάτι το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Homo Sapiens δεν ήταν ο πρώτος από την ανθρώπινη οικογένεια

που έφθασε στον Νέο Κόσμο. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες εξέφρασαν σκεπτικισμό για την έρευνα.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως διαθέτουν εναλλακτικές εξηγήσεις που να υποδηλώνουν ότι τα οστά μπορεί να έχουν σπάσει πρόσφατα από βαρέα κατασκευαστικά μηχανήματα και όχι από αρχαίους ανθρώπους. Ο Demoray λέει ότι η κριτική τους είναι ψευδής και ότι τα ευρήματά του είναι αυθεντικά.

Άλλοι εμπειρογνώμονες σχολίασαν την απλότητα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα. Λένε ότι , ενώ η μεθοδολογία δεν είναι λανθασμένη καθ ‘εαυτή, η συλλογή αρχαίου DNA από απομεινάρια θα μπορούσε να βοηθήσει να εδραιωθεί ο ισχυρισμός του Demoray.

The post Νέα έρευνα ετοιμάζεται να ξαναγράψει την ιστορία του ανθρώπου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα