Υπέροχα γαρνιρισμένες γαρίδες με τσίλι, κόλιανδρο και μωβ λάχανο τυλιγμένες σε τραγανές τορτίγιες με σάλτσα μάνγκο φτιάχνουν τα απόλυτα tacos!

14:23 3/12/2022 - Πηγή: iPop

Είναι πικάντικα, αρωματικά, έχουν χρώματα, σάλτσα από φρέσκα υλικά και συνδυάζουν το καυτερό με το δροσερό. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ακόμα, αναφέρομαι στα τάκος και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να οργανώσεις ένα αξεπέραστο taco night! Αυτά τα τάκος με γαρίδες και σάλτσα μάνγκο είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για όταν ξεμένεις από ιδέες και αποζητάς μία λαχταριστή λιχουδιά. Τώρα μπορείς να τα φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου με λιγότερες θερμίδες και σίγουρα πιο υγιεινά.

Τάκος με γαρίδες και σάλτσα μάνγκο: Υλικά

Για τις γαρίδες:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο1
2/4 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες, και χωρίς τις ουρέςτσίλι σε σκόνη και αλάτι για γεύση

Για τη σάλτσα μάνγκο:

1 φλιτζάνι μάνγκο κομμένο σε κύβους½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη1/2 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη (αφαιρούμε τους σπόρους για να μην είναι τόσο πικάντικη)χυμό από 1 λάιμ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα

Για την κρεμώδη σως λάιμ:

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και light)½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου χοντροκομμένα2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλιαλάτι και πιπέρι

Για συναρμολόγηση:

1 φλιτζάνι μωβ λάχανο τριμμένο8 τορτίγιες καλαμποκιού ή αλευριούΠώς να φτιάξεις πεντανόστιμα τάκοςΓια τις γαρίδες: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Καρυκεύουμε και τις δύο πλευρές της γαρίδας με σκόνη τσίλι και αλάτι για γεύση. Τις τοποθετούμε σε μία στρώση στο τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και να ψηθούν.Για τη σάλσα μάνγκο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά, έως και 4 ώρες.Για την κρεμώδη σως κόλιανδρου: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και κρεμώδης. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.Για το σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες. Προσθέτουμε μια κουταλιά σως, μια χούφτα λάχανο και τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω από το λάχανο. Περιχύνουμε με σάλτσα μάνγκο και σερβίρουμε αμέσως.Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπέροχα γαρνιρισμένες γαρίδες με τσίλι, κόλιανδρο και μωβ λάχανο τυλιγμένες σε τραγανές τορτίγιες με σάλτσα μάνγκο φτιάχνουν τα απόλυτα tacos! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα