Υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος που πρέπει να τρώμε περισσότερη σοκολάτα

19:48 22/7/2017 - Πηγή: iPop

Γύρισε το μυαλό σου πίσω, στις σχολικές ή πανεπιστημιακές ημέρες και συγκεκριμένα, στην εποχή των εξετάσεων. Πριν από μια μεγάλη δοκιμασία, οι δάσκαλοι ή οι γονείς σου μπορεί να σε ενθάρρυναν να φας ένα υγιεινό σνακ, όπως μια μπανάνα ή κάποια φρούτα.

Πιθανόν να μην σου πρότειναν να φας μια σοκολάτα, ωστόσο σύμφωνα με νέα

έρευνα η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο εγκέφαλος σου.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της L’Aquila στην Ιταλία εξέτασαν τις επιπτώσεις του κακάο και των τροφίμων που προέρχονται από κακάο (δηλαδή της σοκολάτας) για μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Frontiers in Nutrition.

Ανακάλυψαν ότι το κακάο έχει «τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τη γνωστική υποβάθμιση και να διατηρήσει τις γνωστικές ικανότητες, ιδιαίτερα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με μια αναφορά στο Fast Company, το μαγικό συστατικό της σοκολάτας είναι οι φλαβανόλες, μία ομάδα φυσικών ενώσεων που έχει «νευροπροστατευτικά αποτελέσματα» (που σημαίνει ότι είναι καλό για τον εγκέφαλό σας).

Οι συντάκτες της μελέτης, Valentina Socci και Michele Ferrara, διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν κακάο εμφάνισαν βελτιώσεις στις μνήμες τους και ήταν σε καλύτερη θέση να επεξεργαστούν οπτικές πληροφορίες.

Η κατανάλωση κακάο μακροπρόθεσμα (από πέντε ημέρες μέχρι τρεις μήνες) είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσοχής, καθώς και καλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας, μνήμη εργασίας και λεκτική ευελιξία.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα τρόφιμα με βάση το κακάο είχαν επίσης συγκεκριμένα οφέλη για τις γυναίκες. Οι γυναίκες συμμετέχοντες που έτρωγαν κακάο αποδείχτηκαν ότι αντιμετώπιζαν λιγότερες γνωστικές διαταραχές που έρχονται με στέρηση του ύπνου, ενώ έκαναν λιγότερη διαφορά στους άνδρες. Αυτό το γεγονός ίσως υποδηλώνει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο σνακ όταν τελικά προετοιμάζεσαι για μια σημαντική παρουσίαση.

Οι φλαβανόλες του κακάο είχαν επίσης μεγαλύτερη επίδραση στους ηλικιωμένους πληθυσμούς, ιδιαίτερα εκείνους που είχαν ήδη αρχίσει να χάνουν κάποια μνήμη ή να υποφέρουν από άλλες ήπιες γνωστικές διαταραχές.

Ορίστε, μόλις σου δώσαμε μια έτοιμη δικαιολογία για την πιο αγαπημένη μας συνήθεια.

The post Υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος που πρέπει να τρώμε περισσότερη σοκολάτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα