Κοτζιάς: Κατηγορίες κατά του Eide για σχέδιο υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό

16:56 22/7/2017 - Πηγή: iPop

Αιχμές κατά του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Espen Barth Eide, εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος τον κατηγορεί για προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό και διάσπασης της κοινής στρατηγικής Αθήνας και Λευκωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στη​ «Νέα Σελίδα» και στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου,

αναφέρει: «στις επισκέψεις του στην Ελλάδα ο κ. Άιντε συναντιόταν εν κρυπτώ με επιχειρηματίες -γιατί άραγε;- που, όπως φάνηκε, συνδέονται με συγκεκριμένους διεθνείς παράγοντες και επιλογές για το Κυπριακό», ενώ προσθέτει ότι «σε αυτές τις συναντήσεις ήταν παρόντες και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που αρέσκονται να με υβρίζουν προσωπικά και προσπαθούν να αμαυρώσουν την κοινή προσπάθεια της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης».

Ο ίδιος κατηγορεί επιπλέον τον κ. Eide «ότι μας πήγε ο κ. Άιντε σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επαρκή προεργασία», ενώ προσθέτει ότι «του επιτρέψαμε να λέει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλαπλά ψέματα».

Του τα κατέδειξα ένα προς ένα στην ίδια τη Διάσκεψη. Το γνώριζε ότι έλεγε ψέματα, αλλά δεν τον πείραζε ότι πιανόταν στα πράσα. Ευτυχώς, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση όταν προσπάθησε να εμφανίσει σε έγγραφό τις δικές του θέσεις ως δικές μας. Φοβάμαι ότι συνεχίζει αυτή του την τακτική και μετά την Ελβετία.

Παράλληλα όσον αφορά την κυπριακή ΑΟΖ και την κλιμάκωση της έντασης με ευθύνη της Άγκυρας, ο υπουργός Εξωτερικών συστήνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ ανησυχεί ότι «οι προκλήσεις της Τουρκίας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε λάθη και ατυχήματα».

The post Κοτζιάς: Κατηγορίες κατά του Eide για σχέδιο υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα