Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 534 ευρώ | Οι δικαιούχοι

09:43 19/5/2020 - Πηγή: iPop

Ξεκινούν την Τρίτη οι τροποποιητικές αιτήσεις για τα 534 ευρώ απ’ την πλευρά των μισθωτών που εργάζονται σε κλειστές επιχειρήσεις. 

Οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με το Έθνος, παίρνουν παράταση μιας εβδομάδας έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαϊου για τις δικές τους δηλώσεις που κλειδώνουν την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Οι καταβολές των 800 ευρώ από το πρώτο πακέτο αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τελικό στάδιο την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι πληρωμές της αναλογικής αποζημίωσης του Μαΐου που θα

είναι έως 534 ευρώ για τους μισθωτούς που μπαίνουν στην παράταση θα ξεκινήσουν στις 5 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις για τα 534 ευρώ

Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, τον Μάιο, με εντολή δημόσιας αρχής, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» και, κυρίως, αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση, με εντολή δημόσιας αρχής, κατά τον Μάιο 2020.

Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εν λόγω επιχειρήσεων–εργοδοτών μπορούν να υποβάλλονται απ’ τις 18 Μαΐου 2020 έως και τις 31 Μαΐου 2020 και να αφορούν το διάστημα από 1.5.2020 έως και τις 31.5.2020. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις τροποποιητικές αιτήσεις για τα 534 ευρώ από τις 19.5.2020 έως και την 1.6.2020. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5.6.2020 έως τις 10.6.2020.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία: Όσα θες να ξέρεις

Photo: Dragana_Gordic / Freepik

Το άρθρο Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 534 ευρώ | Οι δικαιούχοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινούν, 534,xekinoun, 534