Ξεκινά από Δευτέρα η εκκένωση του Καλαί

20:38 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκινά από τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί.

Στην εν λόγω επισήμανση προέβη κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Αξιωματούχος του υπουργείο Εσωτερικών.

Θυμίζουμε, πως στη «ζούγκλα του Καλαί» όπως την ονομάζουν διαμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να μεταβούν στη Βρετανία.

Η Αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων είπε:

«Πρόκειται για

μία επιχείρηση που ενέχει κίνδυνο» και παράλληλα περιέγραψε τους άξονες του σχεδίου απομάκρυνσης 6.486 προσφύγων από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Ερυθραία με στόχο την μετεγκατάστασή τους σε κέντρο υποδοχής σε ολόκληρη την χώρα.

Και τόνισε: «Οι πρόσφυγες θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι για να δώσουν τα στοιχεία τους σε ένα τεράστιο υπόστεγο όπου θα τους χωρίσουν σε οικογένειες, ενήλικους, ασυνόδευτους ανήλικες και ευάλωτα πρόσωπα, μεταξύ τους ηλικιωμένους και ανύπαντρες γυναίκες».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις της εξήγησε: «Κατόπιν θα πρέπει να μεταφερθούν με λεωφορεία σε ένα δίκτυο 450 κέντρων υποδοχής σε ολόκληρη την χώρα, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει θα αποφασίσουν εάν θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου».

The post Ξεκινά από Δευτέρα η εκκένωση του Καλαί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα