Έτοιμος για ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός- Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν;

19:00 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμος για να ανασχηματισμό φέρεται σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα αλλά και με την Όλγα Γεροβασίλη να είναι ο Πρωθυπουργός ο οποίος αναζητά τους υπουργούς που θα πρέπει να αντικαταστήσει.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό του δημοσίευμα το Reuters επισημαίνει: «Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ανασχηματισμός

θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και μέσα σ΄αυτό το μήνα.

Να τονίσουμε, βέβαια πως σε συνέντευξη της την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και δεν αποκάλυψε το χρόνο του ανασχηματισμού.

Η Όλγα Γεροβασίλη, όμως, μίλησε για «δομικό ανασχηματισμό» και αναφέρθηκε σε «νέα πρόσωπα». Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος χαρακτηριστικά ανέφερε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται».

Και ξεκαθάρισε: «Θα μπορούσε να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό»

Αυτό το οποίος σαφώς αποτελεί εύλογο ερώτημα είναι αν ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε ανασχηματισμό πριν ή μετά την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά για τον νόμο Παππά.

Κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters αναφέρουν:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού για να αντιστρέψει την πτώση της δημοτικότητας του, παραμερίζοντας υπουργούς που βλέπει ως εμπόδια για την ελάφρυνση του χρέους από τους διεθνείς δανειστές».

Και παράλληλα, προσθέτουν ότι ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να αντικατασταθεί, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συνεχίσει τα κρατά τα ηνία του ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε όσα ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη:

Ο. Γεροβασίλη: Θα γίνει ριζικός ανασχηματισμός

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Έτοιμος για ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός- Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα