Βρετανία: Η περίεργη καθυστέρηση στην ενημέρωση του Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του

13:53 30/9/2022 - Πηγή: iPop

Οι fans της βασιλικής οικογένειας δηλώνουν προβληματισμένοι σχετικά με την ώρα που ειδοποιήθηκε ο Δούκας του Sussex για τον θάνατο της γιαγιάς του. Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, τα νέα νομίσματα με το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου αποκαλύφθηκαν και πρόκειται να κυκλοφορήσουν εντός ολίγων εβδομάδων.

Με αφορμή το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ που δημοσιεύθηκε χθες, εγείρονται πολλαπλά ερωτήματα σχετικά με την αργοπορία του πρίγκιπα Harry στο Balmoral. Μάλιστα, αν παρατηρήσουμε τις λεπτομέρειες

που αναγράφονται, θα δούμε πως επιβεβαιώνουν ότι ο Harry δεν ενημερώθηκε για τον θάνατο της γιαγιάς του για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ο Κάρολος ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα – Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου Βασιλιά δίπλα στο ιστορικό «κόκκινο κουτί»

Γιατί ο πρίγκιπας Harry δεν πρόλαβε να δει την γιαγιά του πριν τον θάνατό της;

Μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της – ο βασιλιάς Κάρολος και η αδερφή του, η πριγκίπισσα Άννα – ήταν με τη μητέρα τους όταν πέθανε στις 3.10 μ.μ. στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο Πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του, Sofie, καθώς και ο Πρίγκιπας Andrew και ο Πρίγκιπας William, βρίσκονταν όλοι σε ένα αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς τη Σκωτία εκείνη τη στιγμή και πιστεύεται ότι ενημερώθηκαν ενώ πετούσαν.

Ο πρίγκιπας Harry, εν τω μεταξύ, δεν είχε φτάσει καν στο αεροδρόμιο εν μέσω σύγχυσης σχετικά με το αν θα έπρεπε να ταξιδέψει στο Aberdeenshire με τη σύζυγό του Meghan. Τελικά πήρε ένα ιδιωτικό τζετ από το Luton στις 5.35 μ.μ. και προσγειώθηκε στο Aberdeen στις 6.47 μ.μ (τοπική ώρα).

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί από πηγές του παλατιού ότι ο πατέρας του κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γιο του μόνο στις 18.25 – μόλις πέντε λεπτά πριν ανακοινωθούν επίσημα τα νέα.

Ο Κάρολος επέμενε όλο το απόγευμα να το ανακοινώσει προσωπικά στον μικρότερο γιο του πριν δημοσιοποιηθεί οποιαδήποτε επίσημη δήλωση από τα Ανάκτορα του Buckingham.

Είχε ήδη τηλεφωνήσει τόσο στον Harry όσο και στον αδερφό του, William, νωρίτερα μέσα στην ημέρα για να τους ενημερώσει προκειμένου να φτάσουν στη Σκωτία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επειδή η γιαγιά τους φαινόταν πως άφηνε την τελευταία της πνοή.

Το γεγονός αυτό, όμως, αφήνει 2 ώρες και 25 λεπτά μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας και της άφιξης του Harry.

MARCO BERTORELLOGETTY IMAGES

Οι αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε, ενώ άλλες βασιλικές πηγές δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν την ασυμφωνία.

Ο Κάρολος θα αλλάξει τους τίτλους των παιδιών του Harry και της Meghan υπό έναν όρο…Τι ζητά ο βασιλιάς από το ζευγάρι;

Η Daily Mail, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του παλατιού, αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει κινητό και το πρόγραμμά του είναι τέτοιο που ακόμη και οι κλήσεις με την οικογένειά του πρέπει κανονικά να προγραμματίζονται.

Πηγές που γνωρίζουν την «Επιχείρηση London Bridge» τονίζουν ότι, εκτός από την αντιμετώπιση της αναπόφευκτης θλίψης, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ένας μεγάλος όγκος διαδικασιών, οπότε μάλλον ο Κάρολος δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει τον Harry έγκαιρα.

Όσον αφορά τα νέα νομίσματα της Μεγάλης Βρετανίας, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο που τα δημιουργεί για περισσότερα από 1.100 χρόνια ανέφερε:

«Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ‘ που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’».

Βασιλιάς Κάρολος – Νομίσματα: Το πορτραίτο που τα κοσμεί

Τα νομίσματα ακολουθούν παράδοση αιώνων με τον μονάρχη να είναι στραμμένος προς τα αριστερά. Όπως και με προηγούμενους Βρετανούς βασιλιάδες, και σε αντίθεση με τη βασίλισσα, δεν φοράει στέμμα. Το νέο νόμισμα δημιουργήθηκε από τον Βρετανό γλύπτη Martin Jennings κι έχει πάρει ήδη την έγκριση του Καρόλου.

«Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα»: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί μία οικονομικότερη τελετή στέψης; Τα σχέδια της «slimmed down» μοναρχίας και η πιθανή ημερομηνία

PA MEDIA

Τα αναμνηστικά νομίσματα θα πωλούνται σε συλλέκτες από το The Royal Mint από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ το κέρμα των 50p θα είναι διαθέσιμο για γενική χρήση πολύ πριν από το τέλος του έτους και θα διανεμηθεί ανάλογα με τη ζήτηση από τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και ταχυδρομεία.

Θα συν-κυκλοφορούν με κέρματα που απεικονίζουν την αείμνηστη Βασίλισσα, έτσι αυτά τα 27 δισεκατομμύρια νομίσματα θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτά στα καταστήματα.

Από την αρχή του επόμενου έτους, κέρματα από το 1p έως το £2, που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, θα κοπούν με την ίδια εικόνα του Βασιλιά Καρόλου.

PA MEDIA

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρετανία: Η περίεργη καθυστέρηση στην ενημέρωση του Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα