Βρες κι εσύ τα κρυφά μηνύματα σ’ αυτές τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

14:24 25/10/2021 - Πηγή: iPop

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη που είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού ήρθε η ώρα να τονίσουμε τη σημασία της αυτοεξέτασης, να σε ευαισθητοποιήσουμε και να μην αποφεύγεις το σημαντικότερο ραντεβού με τον εαυτό σου, όσο κι αν φοβάσαι.

Στην Ελλάδα αναφέρονται 7.772 περίπου νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη ασθένεια σε κάποια φάση της ζωής της. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη

αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να κάνω αυτοεξέταση στο στήθος μου. Το πιο σημαντικό ραντεβού που δεν πρέπει να αμελούμε κάθε μήνα

Μην ξεχνάς, όμως, ότι η πρόληψη είναι το κλειδί και μπορεί να σε σώσει! Τα νούμερα είναι πραγματικά τρομακτικά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι όταν ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται έγκαιρα, οι τακτικοί έλεγχοι και οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να είναι σωτήριες. Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Το Medical News Today κυκλοφόρησε έναν οδηγό για 9 από τα πιο κοινά σημάδια καρκίνου του μαστού, αποκαλύπτοντας ότι δεν είναι μόνο ένα εξόγκωμα στο στήθος που πρέπει να αναζητήσεις. Μελέτησε την παρακάτω φωτογραφία και αναγνώρισε τα σημάδια:

Φωτογραφίες και διαφημίσεις που ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού:

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτή την ασθένεια και να μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες διαφημίσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που έχουμε δει ποτέ:

Advertising Agency: Publicis, MalaysiaNational Breast Cancer OrgArt Director / Copywriter: Angelo MaiaAdvertising Agency: Vaculik Advertising, SlovakiaAdvertising Agency: DDB, Maputo, MozambiqueAdvertising Agency: DDB Singapore

Η αυτοεξέταση είναι το κλειδί στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Γι’ αυτό, η συγκεκριμένη καμπάνια θέλει να σου πει ότι πρέπει να κοιτάξεις και να ελέγχεις προσεκτικά το στήθος σου. Ο Ιταλός καλλιτέχνη Marco Melgrati, δημιούργησε τις παρακάτω εικόνες:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρες κι εσύ τα κρυφά μηνύματα σ’ αυτές τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα