Βομβαρδίζει με τις δηλώσεις της την Ελλάδα η Lagarde: Δεν είστε σε καλό δρόμο-Video

15:10 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέα βόμβα κατά της Ελλάδας έριξε μέσω συνέντευξης της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται για αυτήν «να υπάρξει ειδική συμφωνία».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στο κρατικό κανάλι ARD ζήτησε αλλαγές, αλλά επίσης και μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό

και το φορολογικό σύστημα και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι:

Πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος. Αυτά τα δύο είναι οι τομείς – κλειδιά, αλλά χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως στην αγορά εργασίας και στις τράπεζες. Χρειαζόμαστε πειθαρχία και διαρθρωτικές αλλαγές

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, για το ΔΝΤ είναι αρκετά σημαντικό το ότι «η Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην χρειάζεται βοήθεια, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Η Christine Lagarde αφού επανέλαβε για ακόμα μια φορά, πως δεν θα υπάρχει ειδική συμφωνία εστίασε στο χρέος λέγοντας, πως δεν απαιτείται τώρα «κούρεμα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε, πως θα ήταν πιο εποικοδομητικό το να πραγματοποιηθούν μόνο «κάποιες ελαφρύνσεις μετά το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, με μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής».

Θυμίζουμε, πως το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των MerkelLagarde στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν «επίκαιρα θέματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας στην ομάδα G20» αλλά και το ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Lagarde μετά τη συνάντηση με Merkel: «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων»

The post Βομβαρδίζει με τις δηλώσεις της την Ελλάδα η Lagarde: Δεν είστε σε καλό δρόμο-Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα