Εικόνες που εντυπωσιάζουν από την άσκηση της Πυροσβεστικής για τους σεισμούς (Photos-Video)

13:45 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Tην Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. , Βασίλειου Καπέλιου κατέστη δυνατή άσκηση πεδίου στο δήμο Αχαρνών Αττικής, με το κωδικό όνομα: «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017».

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η άσκηση περιλάμβανε «αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής, σεισμό, με επακόλουθο μερική κατάρρευση κτιρίου, εγκλωβισμούς ατόμων και πρόκληση πυρκαγιάς, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων σε τέτοιου είδους περιστατικό φορέων».

Δυνάμεις από τους 6ο και 2ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών,

την 1η Ε.Μ.Α.Κ., το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» σε συνεργασία με το Ε.Σ.Κ.Ε., την Υγειονομική Υπηρεσία του ΠΣ με ένα ασθενοφόρο, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, του ΟΑΣΠ καθώς και εθελοντικές οργανώσεις, έδωσαν το παρών στην πειραματική άσκηση.

Οι δυνάμεις πεδίου πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμό του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Αρχιπύραρχου Μιχαήλ Ανδριόπουλου. Το κτήριο για την δοκιμαστική άσκηση δόθηκε από τον Δήμο Αχαρνών.

Ανάμεσα σε όσους παρακολούθησαν την άσκηση βρίσκονται ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραχος Στέφανος Κολοκούρης, Αξιωματικοί του ΠΣ, Δόκιμοι Αξιωματικοί της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΣΠ.

Δείτε το video της δοκιμαστικής άσκησης, το οποίο προκαλεί τις εντυπώσεις:

Photo: Policenews

The post Εικόνες που εντυπωσιάζουν από την άσκηση της Πυροσβεστικής για τους σεισμούς (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα