Βόλτα με τον σκύλο έξω στο κρύο; Έτσι θα τον προστατεύσεις απ’ τις χαμηλές θερμοκρασίες

14:01 17/2/2021 - Πηγή: iPop

Όσο μειώνεται η θερμοκρασία τόσο πιο πιθανό είναι να κρυώνει το σκυλάκι σου όταν βγαίνετε βόλτα. Όμως, μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε όλους τους τρόπους για να προστατεύσεις τον σκύλο από το κρύο και να συνεχίσετε να βγαίνετε μαζί κανονικά.

Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν το σκυλί σου και εσύ μπορείς να το βοηθήσεις σημαντικά σε αυτό κάθε φορά που βγαίνετε έξω για την καθιερωμένη σας βόλτα. Όταν κάνει κρύο, η θερμοκρασία διαπερνά αμέσως τα κόκαλά του και ίσως ταλαιπωρηθεί αρκετά, αν δεν το προσέξεις. Κι ενώ στο σπίτι μπορεί να έχεις φροντίσει

να υπάρχει πάντα ζέστη κι ένα καλό κρεβάτι για τον τετράποδο φίλο σου, όταν βγαίνετε βόλτα, τι κάνεις;

Τι φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος σου τον Χειμώνα;

Πώς να προστατεύσεις τον σκύλο από το κρύο όταν βγαίνετε έξω; Προτίμησε το παιχνίδι στο σπίτι παρά έξω. Φυσικά και θα βγείτε τις βόλτες σας, όμως τουλάχιστον περιόρισε τον χρόνο όσο είναι δυνατό. Φόρα του ρουχαλάκια. Ντύσε τον σκύλο σου, ώστε να μην κρυώνει. Δεν είναι θέμα μόδας ή αν σου αρέσει, αλλά προστασίας από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Μην τον κουρεύεις τον Χειμώνα. Το ξέρεις ότι είναι Χειμώνας και πως θα κάνει κρύο, οπότε πολύ απλά μην κουρέψεις τον σκύλο σου αυτή την περίοδο, ώστε να έχει περισσότερο τρίχωμα για να ζεσταθεί. Freepik Αύξησε λιγάκι το φαγητό του και προσάρμοσέ το, αν ο σκύλος σου είναι σε εξωτερικό χώρο την περισσότερο ημέρα κι όχι μες το σπίτι. Προστάτευσε τα πατουσάκια του για να μην ερεθιστούν από το κρύο. Για να προστατέψεις τις πατούσες του, μπορείς να τους βάλεις λίγη βαζελίνη και φυσικά όταν γυρίσετε σπίτι, να του σκουπίσεις τα ποδαράκια. Περιποιήσου τον όταν γυρίσετε από τη βόλτα, κάνοντάς τον μπάνιο ή και βουρτσίζοντας το τρίχωμά του.

Τέλος, αν βγεις στα χιόνια με τον σκύλο σου, πρόσεξε να μην φάει πολύ χιόνι, γιατί όσο κι αν του αρέσει είναι πιθανό να ερεθιστούν ο λαιμός και το στομάχι του.

Κάνε τη ζωή του σκύλου σου πιο εύκολη το Χειμώνα με 5 απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μαζί το κρύο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Βόλτα με τον σκύλο έξω στο κρύο; Έτσι θα τον προστατεύσεις απ’ τις χαμηλές θερμοκρασίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα