Βήμα ταχύ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία

13:46 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές, καλώντας τους Ιρλανδούς να ψηφίσουν για πρώτη φορά, έπειτα από την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της χώρας, να διαλύσει το ιρλανδικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, των πρώτων εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στη

χώρα, έπειτα από την έξοδο της Ιρλανδίας, από τους όρους της μνημονιακής σύμβασης, που είχε υπογράψει με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Κένι ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία διαμηνύοντας πως «Πριν από πέντε χρόνια, η Ιρλανδία βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Τώρα πια δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει πακέτο διάσωσης, δεν υπάρχουν νεκρές τράπεζες», ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στην Ιρλανδία, στις 26 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιρλανδία, παρουσιάζεται ως η ευρωπαϊκή εκείνη χώρα, που μέσα στα τελευταία δύο χρόνια αναδεικνύει την ταχύτερη αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη, καθώς το 2015 το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 6,5%, ενώ μέσα στο 2016 προβλέπεται ανάπτυξη της τάξεως 4,8%.

The post Βήμα ταχύ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα