Ασφαλιστικό, φορολογία και «κόκκινα» δάνεια τα προσκόμματα των διαπραγματεύσεων

13:01 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις του ελληνικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, κορυφώνοντας για ακόμα μια μέρα τις διαπραγματεύσεις, για το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, τα δημοσιονομικά της χώρας και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Για ακόμα μια ημέρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων εκπροσώπων των δανειστών, με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, να αναμένει την απόφαση των Θεσμών, σχετικά με το αν δέχονται ή απορρίπτουν την ελληνική πρόταση για την φορολογία εισοδήματος με συντελεστή πάνω

από 50% για το 2016. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ξεκινάει έναν ακόμα κύκλο συζητήσεων, σχετικά με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων δανείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση για την φορολογία εισοδήματος, έχει ως στόχο να μην επιβαρύνει τους φορολογούμενους , οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο, όμως ένα ποσοστό έως και 60% θα είναι ο συντελεστής φορολογίας για τα πολύ υψηλά εισοδήματα (50.000-60.000 ευρώ το χρόνο).

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένει την απάντηση του κουαρτέτου των Ευρωπαίων δανειστών στην πρόταση, που κατέθεσε για τη φορολογία των εισοδημάτων του 2016, πάνω και από 50%. Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής, πρόκειται να αυξηθεί τουλάχιστον 50%, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτόν, ο ειδικός φόρος αλληλεγγύης 1-8%.

Τα επιπλέον έσοδα, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής πλευράς, μόνο από εκείνους που βγάζουν πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο, θα προκύπτουν με τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων, όπως έσοδα από ενοίκια, μερίσματα, τόκοι καταθέσεων, μετοχές, επιχειρηματικές αμοιβές.

Αξίζει να σημειωθεί, σχετικά με την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων δανείων, η ελληνική πρόταση για παράταση στην προστασία των «κόκκινων» δανείων και εξαίρεση από την πώληση σε ξένα funds των δανείων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία, έγινε αποδεκτή από τους Θεσμούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την παράταση, η οποία δίνεται μέχρι 15 Μαρτίου 2016, προστατεύονται τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας και δεν μπορούν να πωληθούν σε ξένα funds, μέχρι Κυβέρνηση και Θεσμοί να συμφωνήσουν για τη διαδικασία.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ασφαλιστικό, φορολογία και «κόκκινα» δάνεια τα προσκόμματα των διαπραγματεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα