Βήμα πίσω δεν κάνει ο Πολάκης- Επιμένει σε παραιτήσεις- Μπαράζ αντιδράσεων

17:07 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Αγέρωχος στη θέση του παραμένει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος επιμένει στην παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να τονισθεί πως βολές κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία αλλά και το Ποτάμι

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη «για θρασύτητα

και αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και τονίζει:

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του».
Από την πλευρά του το Ποτάμι επισημαίνει πως «το σύστημα της υγείας καταρρέει» και αναφέρει εστιάζοντας στην Κυβέρνηση:

«Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός

Για ακόμα μια φορά μετά το σάλο που ξέσπασε την Μεγάλη Πέμπτη τόνισε πως αναμένει από τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τρίτη του Πάσχα και ξεκαθάρισε «αν αυτό δεν γίνει τότε θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάστασή τους».

Νωρίτερα σε δηλώσεις σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε με το Υπουργείο Υγείας προέβη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος. Χαρακτηριστικά τόνισε πως το αίτημα παραίτησης το πληροφορήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης μέσω facebook.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θ. Γιαννόπουλος εξήγησε πως θεωρεί «άκομψο τον τρόπο που απευθύνεται κάποιος υπουργός σε άτομα, προέδρους κ.λ.π. σε εποπτευόμενους οργανισμούς» και εν συνεχεία εκτίμησε πως κατά τη γνώμη του οι παραιτήσεις ζητήθηκαν «επειδή το συμβούλιο της Τρίτης δεν κατέληξε στο να υιοθετήσει την άποψη την οποία είχε το υπουργείο».

«Αυτός ήταν και ο λόγος προφανώς ότι η πολιτική ηγεσία θέλει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου. Καταλαβαίνετε ότι η θέση η δικιά μου, μετά από μια τέτοια πολιτική ιστορία, να φθάσω στο σημείο να παρανομώ για να κάνω τα οποιαδήποτε χατίρια, και αυτό το θέμα είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα τιμής για μας όλους, διότι οι θέσεις αυτές είναι θέσεις τιμητικές, δεν είναι θέσεις που παίρνουμε κάποια αμοιβή, δεν πληρωνόμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη του μίλησε για ποινική διάσταση του ζητήματος της παρέμβασης καθώς «έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από τον κ. Λοβέρδο, Κεγκέρογου και την κ. Χριστοφιλοπούλου και καταλαβαίνετε ότι το θέμα όλο πλέον παίρνει άλλη διάσταση και άλλη τροπή».

Να θυμίσουμε πως η κόντρα ΚΕΕΛΠΝΟ -Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε από την υπόθεση της τροποποιημένης από τον Αναπληρωτή Υπουργό λίστας επιτυχόντων βάσει της οποίας δόθηκε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Βήμα πίσω δεν κάνει ο Πολάκης- Επιμένει σε παραιτήσεις- Μπαράζ αντιδράσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα