Βήμα – βήμα φτιάχνουμε μαζί την Κυρά Σαρακοστή – Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα ξεκίνησε!

16:14 9/3/2022 - Πηγή: iPop

Έχουμε ξεκινήσει και επίσημα να μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα και εννοείται από αυτή την αντίστροφη μέτρηση δεν μπορεί να λείπει η Κυρά Σαρακοστή! Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο, γεμάτο διασκέδαση για την οικογένεια, και σήμερα θα μάθεις πώς μπορείς να το φτιάξεις με τα παιδιά σου και να τα φέρεις ένα βήμα πιο κοντά στην παράδοση!

Είναι η νηστεία ασφαλής για το παιδί;

Ποια είναι η Κυρά Σαρακοστή και τι σηματοδοτεί;

Η Κυρά Σαρακοστή ετοιμάζεται στην αρχή της Σαρακοστής και σηματοδοτεί την περίοδο

νηστείας των 7 εβδομάδων. Κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ως ημερολόγιο, ως ένα είδος αντίστροφης μέτρησης για το Πάσχα.

Παραδοσιακά είναι φτιαγμένη από ψωμί και απεικονίζει μία κυρία με ένα σταυρό στο κεφάλι, το σύμβολο της χριστιανική πίστης. Δεν έχει στόμα καθώς νηστεύει. Μπορεί να έχει αυτιά, αλλά αυτά καλύπτονται από ένα φουλάρι, καθώς αρνείται να ακούσει κουτσομπολιά. Τέλος, έχει επτά πόδια ή πόδια, που το καθένα αντιπροσωπεύει τις επτά εβδομάδες μέχρι το Πάσχα.

Κάθε εβδομάδα ένα από τα πόδια ή τα πόδια κόβεται με το τελευταίο να μένει για το Πάσχα. Το έθιμο λέει ότι το τελευταίο πόδι κρύβεται είτε σε ένα πασχαλινό τσουρέκι, είτε σε ένα μπολ με φρούτα, συνήθως σύκα. Το ψωμί ή τα φρούτα προσφέρονται στους επισκέπτες και όποιος βρει το τελευταίο πόδι της Κυράς Σαρακοστής είναι ο τυχερός.

Κυρά σαρακοστή συνταγή: Τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις500 γρ αλεύρι220 γρ νερό180 γρ αλάτιγαρίφαλο, για διακόσμιση

Ακαταμάχητα μπισκότα με ταχίνι για τις λιγούρες σου τις ημέρες της νηστείας

Τα βήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις:Ξεκίνησε ζυγίζοντας τα υλικά σου.Σε ένα μπολ πρόσθεσε το αλεύρι με το αλάτι και ανακάτεψε.Συνέχισε προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό και ξεκίνα να ζυμώνεις τη ζύμη.Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες ώστε να διαλυθεί το αλάτι.Άνοιξε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας σε πάχος 1 εκ. περίπου με έναν πλάστη.Προθέρμανε το φούρνο στους 160 C.Και τώρα ξεκινά η πραγματική διασκέδαση! Μπορείς είτε να κόψεις τη ζύμη σε σχήμα κυρίας, ακολουθώντας το περίγραμμα μιας ζωγραφισμένης κυρίας, είτε μπορείς απλά να κόψεις ένα γυναικείο ειδώλιο.Μπορείς να διακοσμήσεις την Κυρά Σαρακοστή όπως σου αρέσει. Αν θέλεις μπορείς να τη διακοσμήσεις με γαρύφαλλο, με διάφορα χρώματα ή με κανέλα. Αυτός είναι ένας τρόπος να αποκτήσει φανταστικά αρώματα και χρώματα.Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γαρίφαλο για τα μάτια και να πλάσεις μικρές στρογγυλές μπάλες τις οποίες στη συνέχεια τις προσθέτεις στην ποδιά για περισσότερη διακόσμηση.Μόλις ολοκληρώσεις την Κυρά Σαρακοστή, ψήσε τη ζύμη για 30 λεπτά στους 160C. Εάν η ζύμη σου είναι πιο πηχτή μπορεί να χρειαστεί λίγο ή περισσότερο χρόνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βήμα – βήμα φτιάχνουμε μαζί την Κυρά Σαρακοστή – Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα ξεκίνησε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βήμα –, Κυρά Σαρακοστή –, Πάσχα,vima –, kyra sarakosti –, pascha