Η αληθινή ιστορία πίσω από το Inventing Anna – Ποια είναι στην πραγματικότητα η ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμος που ξεγέλασε το Μανχάταν;

14:43 9/3/2022 - Πηγή: iPop

Κάθε επεισόδιο της σειράς του Netflix Inventing Anna ξεκινά με μια δήλωση αποποίησης ευθύνης: «Όλη αυτή η ιστορία είναι απολύτως αληθινή. Εκτός από τις στιγμές που είναι προϊόν μυθοπλασίας». Είναι μια αυθόρμητη προειδοποίηση προς τους θεατές, αλλά γεννά πολλά ερωτήματα και μας βάζει σε σκέψεις. Πόσα από αυτά που παρακολουθούμε είναι αλήθεια για την Anna;

Το 2018, το New York Magazine έριξε ολόκληρο το internet

κι έσπασε κάθε ρεκόρ με την ιστορία της δημοσιογράφου Jessica Pressler για τη φερόμενη Γερμανίδα κληρονόμο που κατηγορήθηκε ότι έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους φίλους της μεταξύ των ετών 2013 και 2017 με την ελπίδα να ξεκινήσει μια μοναδική λέσχη, η οποία θα ονομαζόταν «The Anna Delvey Foundation».

Η αληθινή ιστορία για το Inventing Anna: Ποια είναι και πώς κατάφερε να δημιουργήσει αυτή τη ζωή;

Αποδεικνύεται, τελικά, ότι η Sorokin ήταν πραγματικά μια ρωσικής καταγωγής βασίλισσα της απάτης που μεγάλωσε στη Γερμανία και ξεγέλασε με κάποιο τρόπο τους εξαιρετικά πλούσιους και ισχυρούς της Νέας Υόρκης για να της υποκλιθούν και να της χαρίσουν ποσό άνω των 275.000 δολαρίων.

Η ιστορία της Anna Sorokin μετέτρεψε γρήγορα την «ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμο», σε απατεώνα που το Διαδίκτυο είτε αγαπούσε να μισεί, είτε μισούσε να αγαπά. Ήταν ένας «λαϊκός ήρωας» για όσους ένιωθαν ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν ποτέ το μερίδιό τους ή, για άλλους, ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε το 2019 για οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων τριών κατηγοριών για μεγάλη κλοπή και μίας κατηγορίας για απόπειρα κλοπής, η Sorokin συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι τα σχέδιά της για το Ίδρυμα Anna Delvey ήταν απολύτως νόμιμα. «Θα έλεγα ψέματα σε εσάς και σε όλους τους άλλους, όπως και στον εαυτό μου αν έλεγα ότι λυπάμαι για το οτιδήποτε», δήλωσε στους New York Times το 2019. «Μετανιώνω για τον τρόπο που έκανα ορισμένα πράγματα».

Η Sorokin αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την κράτηση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE) για παράταση της θεώρησής της από τον Μάρτιο του 2020, μετά την αποφυλάκισή της έναν μήνα νωρίτερα.

Το Inventing Anna είναι εμπνευσμένο από το ρεπορτάζ της Pressler και η σειρά ακολουθεί τη δημοσιογράφο Vivian καθώς ερευνά την περίπλοκη ιστορία της Anna.

Η σειρά, μάλιστα, δείχνει πώς η Anna κατάφερε να πάρει τους πάντες με το μέρος της. Απεικονίζεται, μάλιστα, ως μια οραματίστρια, ιδιοφυΐα, με ταλέντο στην επιχειρηματικότητα, αλλά η εκπομπή δεν αρνείται ότι ήταν επίσης ψεύτρα, αγενής και μπορούσε να χειραγωγήσει τον οποιονδήποτε.

Προσπαθούσε η Jessica Pressler να διορθώσει τη δημοσιογραφική της φήμη με την ιστορία της Anna Delvey;

Αρκετά νωρίς στο Inventing Anna, οι θεατές μαθαίνουν ότι η Vivian εμφανίζεται ως αναξιόπιστη persona σε πολλά newsroom λόγω ενός προηγούμενου άρθρου που έγραψε στο Manhattan Magazine που αποδείχθηκε ανακριβές. Η ιστορία αφορούσε έναν 16χρονο μαθητή γυμνασίου της Νέας Υόρκης ονόματι Donovan Lamb, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κερδίσει 80 εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο. Η Vivian ισχυρίζεται ότι το αγόρι της είπε ψέματα, ενώ ο έφηβος επιμένει ότι εκείνη απλά κυνηγούσε την ιστορία κι όχι τα πραγματικά γεγονότα.

Στον απόηχο του άρθρου, η Vivian δεν έγινε δεκτή από το Bloomberg News και μεταφέρεται στα γραφεία «Scriberia», που ήταν γνωστά για τους loosers. Για τη Vivian, η ιστορία της Anna είναι ένας τρόπος να αποδείξει ότι δεν είναι η «κακή δημοσιογράφος» που όλοι νομίζουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Είτε ήταν σκόπιμο, είτε όχι, η ιστορία της Anna Delvey ήταν μια μορφή λύτρωσης για την Pressler. Τον Δεκέμβριο του 2014, ο New York Observer αποκάλυψε ότι η ιστορία του New York Magazine που έγραψε νωρίτερα εκείνο τον μήνα για έναν τελειόφοιτο του γυμνασίου Stuyvestant, ονόματι Mohammed Islam, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει 72 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ήταν μία φάρσα.

Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν την Pressler να χάσει τη δουλειά στο Bloomberg πριν καν ξεκινήσει. Η δημοσιογράφος υπερασπίστηκε το ρεπορτάζ της για την ιστορία.

Η Anna Delvey είπε ψέματα για τον Peter W. Hennecke;

Καθώς η Anna πλησιάζει στη λήψη του δανείου της για το Ίδρυμα Anna Delvey, οι θεατές γνωρίζουν ένα καινούριο πρόσωπο, τον διευθυντή επιχειρήσεων της οικογένειάς της, Peter Hennecke. Δεν τον βλέπουμε ποτέ, αλλά ακούμε την ήρεμη, ψύχραιμη και μαζεμένη φωνή του σε τηλεφωνήματα μεγάλων αποστάσεων από τη Γερμανία, να ορκίζεται στους τραπεζίτες της Anna ότι το τραπεζικό έμβασμα πρέπει να γίνει δεκτό. Η σειρά αποκαλύπτει αργότερα ότι η Anna δημιούργησε τον κ. Hennecke ως μέρος της απάτης, χρησιμοποιώντας μια εικονική κάρτα sim για να κλωνοποιήσει έναν γερμανικό αριθμό και μια φτηνή εφαρμογή αλλαγής φωνής για να συγκαλύψει τη φωνή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Η πραγματική ιστορία του Hennecke μπορεί να είναι ακόμα πιο περίεργη. Το 2018, το New York Magazine ανέφερε ότι ο αριθμός κινητού του Hennecke «ανήκε σε ένα τηλέφωνο που δεν λειτουργεί πλέον από ένα σούπερ μάρκετ». Η Anna ήταν πιθανότατα αυτή που έγραφε email από τη διεύθυνση AOL του Hennecke.

Αργότερα, όταν τα email προς τον Hennecke δεν μπορούσαν να σταλούν, η Sorokin ισχυρίστηκε ότι είχε πεθάνει. «Ο Peter πέθανε τον περασμένο μήνα», έγραψε σε αλληλογραφία με τους συνεργάτες της, σύμφωνα με το New York Magazine . «Παρακαλώ αποφύγετε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του στο μέλλον».

Μετά την απώλεια του υποτιθέμενου λογιστή της, σύστησε τη νέα σύμβουλο της οικογένειάς της «Bettina Wagner», η οποία επίσης πιστεύεται ότι ήταν κατασκεύασμα της φαντασίας της Sorokin.

Η Anna Delvey έκλεψε όντως ένα τζετ;

Η Anna ζητά ένα ιδιωτικό τζετ για να την πάει στην Ομάχα της Βορειοανατολικής Αμερικής για το συνέδριο Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Warren Buffet προσποιούμενη ότι ήταν φίλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας τζετ.

Η Sorokin έπεισε στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους να της «ναυλώσουν ένα τζετ 35.000 δολαρίων στην Ομάχα στέλνοντάς τους μια πλαστή επιβεβαίωση για τραπεζικό έμβασμα από την Deutsche Bank», σύμφωνα με την Pressler.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Τι έκανε στην πραγματικότητα η πρώην φίλη της Anna Delvey, Rachel Williams;

Στη σειρά η Anna χρεώνει τη Rachel πάνω από 62.000 $ για μια διαμονή στο Μαρόκο σε ξενοδοχείο, αφού απορρίφθηκαν όλες οι πιστωτικές της κάρτες, αναγκάζοντας τη Rachel να βάλει το κόστος της διαμονής σε μια πιστωτική κάρτα από τη δουλειά της. Αργότερα, η Rachel βοηθά την αστυνομία να συλλάβει την Anna ενώ βρίσκεται σε κέντρο απεξάρτησης στο Μαλιμπού.

Η πραγματική Rachel Williams, η οποία ήταν επιμελήτρια φωτογραφιών στοVanity Fair, συνάντησε για πρώτη φορά την Sorokin το 2016 και οι δυο τους έγιναν γρήγορα φίλες.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν η Anna δεν της έδωσε ποτέ πίσω τα χρήματα για τον λογαριασμό του ξενοδοχείου που συνδέεται με το ταξίδι στο Μαρακές. «Οι διακοπές ήταν ιδέα της Anna», έγραψε η Rachel στο Vanity Fair. Ισχυρίστηκε ότι η Sorokin επέλεξε να μείνει στο La Mamounia, «ένα πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων που κατατάσσεται στα καλύτερα στον κόσμο και γνωρίζοντας ότι η επιλογή της ήταν απαγορευτική για τον προϋπολογισμό μου, προσφέρθηκε αδιάφορα να καλύψει τις πτήσεις μου, το ξενοδοχείο, και έξοδα.»

Η Williams ισχυρίστηκε ότι η Sorokin υποσχέθηκε να «της στείλει τα χρήματα». Ωστόσο, μόλις η Williams επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, είπε ότι τα email της Sorokin «έγιναν ολοένα και πιο περίεργα: διαβεβαιώσεις εισερχόμενων αποζημιώσεων μέσω διαφορετικών τρόπων πληρωμής που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Στα απομνημονεύματά της το 2019, My Friend Anna, η Williams έγραψε ότι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σύλληψης της Sorokin τον Οκτώβριο του 2017 και της προσαγωγής της στη δικαιοσύνη. Αφού η Sorokin απέτυχε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για κατηγορίες κλοπής υπηρεσιών πλημμελήματος τον Σεπτέμβριο του 2017, η Williams ισχυρίστηκε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου της Νέας Υόρκης της ζήτησαν να τους βοηθήσει να βρουν τον πρώην φίλο της.

Η Sorokin, όπως και στη σειρά, συνελήφθη από την αστυνομία στις 3 Οκτωβρίου 2017 καθώς έφευγε από το Passages νομίζοντας ότι επρόκειτο να συναντήσει την Williams για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο Joan’s on Third. Στα απομνημονεύματά της, η Williams έγραψε ότι μετά τη σύλληψη της Sorokin, έστειλε μήνυμα στον πρώην φίλο της, προσποιούμενη ότι ήταν στο εστιατόριο και δεν μπορούσε να τη βρει. «Ποτέ δεν πήγα στο Joan’s on Third για μεσημεριανό γεύμα, οπότε γιατί να μπω στον κόπο να προσποιηθώ ότι είχα; Φοβόμουν ότι θα ανακάλυπτε τη συμμετοχή μου στη σύλληψή της; Το πιο σίγουρο. Αλλά δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος. Όπως είχε κάνει η Anna μαζί μου, ήθελα να πιστέψει το ψέμα μου».

Σύμφωνα με το New York Magazine , η Sorokin «δεν παραδέχτηκε ποτέ καμία ενοχή» για όσα συνέβησαν στο Μαρόκο. Όμως έδειξε λίγη μεταμέλεια για όσα πέρασε η Rachel. «Είμαι πολύ στενοχωρημένη που τα πράγματα πήγαν έτσι και δεν είχα σκοπό να συμβεί κάτι τέτοιο».

Η Anna Delvey ήταν φίλη με τον «Pharma Bro» Martin Shkreli;

Στο επεισόδιο 5, η φίλη της Anna, η Neff, θυμάται μια αρκετά περιπετειώδη βραδιά με την ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμο. Ισχυρίζεται ότι έκαναν πάρτι με έναν Culkin και τον Martin Shkreli, πιο γνωστό ως «Pharma Bro», πρώην στέλεχος μίας φαρμακευτικής εταιρείας που, το 2018, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για απάτη χρεογράφων. Είναι επίσης ο τύπος που αγόρασε το σπάνιο άλμπουμ του Wu Tang Clan Once Upon a Time in Shaolin το 2015.

Στο άρθρο της Pressler, η αληθινή Neff εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο Le Coucou της παρουσιάστηκε ο «αγαπημένος φίλος» της Sorokin, Shkreli, ο οποίος είπε στο New York Magazine σε επιστολή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα το 2018 ότι ήταν φίλη με ένα από τα στελέχη του. Εκείνο το βράδυ ήταν η μία και μοναδική φορά που έκαναν παρέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inventing Anna (@inventinganna)

Η Anna Delvey προσέλαβε επαγγελματία στιλίστρια για τις εμφανίσεις της στο δικαστήριο;

Προετοιμάζοντας τη δίκη της, η Anna προσλαμβάνει μία στιλίστρια και φίλη της Neff για να τη βοηθήσει να μοιάζει με νεαρή κοκέτα. Στην πραγματικότητα η προσωπική στιλίστρια της Sorokin, Anastasia Walker, είχε πελάτες όπως την Courtney Love, τη Madonna και τον G-Eazy.

Σε ένα email στο GQ , δικαιολογείται η πρόσληψη στιλίστριας εξηγώντας ότι ήταν «επιτακτική ανάγκη η Anna να ντυθεί κατάλληλα για τη δίκη. Το στυλ της Anna ήταν η κινητήριος δύναμη στην επιχείρησή της και στη ζωή της, και είναι μέρος αυτού που είναι. Θέλω η επιτροπή να δει αυτή την πλευρά της».

Ο λογαριασμός @annadelveycourtlooks στο Instagram παρακολουθούσε όλα όσα φορούσε η Sorokin στο δικαστήριο, ρούχα που φέρεται να περιελάμβαναν κομμάτια από τη Miu Miu, τη Victoria Beckham και τον Saint Laurent. Όσο για το από πού προήλθαν οι high-end εμφανίσεις, μία πηγή αποκάλυψε στους New York Times το 2018 ότι τα ρούχα της είχαν «δανειστεί για λογαριασμό της μέσω ενός μυστικού ανθρώπου». Δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί ποιος πλήρωσε το λογαριασμό για τα ρούχα της Sorokin.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AnnaDelveyCourtLooks (@annadelveycourtlooks)

Σημειώνεται ότι η Anna Sorokin φέρεται να επέστρεψε περίπου 199.000 δολάρια σε τράπεζες, τα οποία βρήκε απ’ τα 320.000 δολάρια που της έδωσε το Netflix για τη σειρά. Πλήρωσε άλλα 24.000 δολάρια σε κρατικά πρόστιμα και περίπου 75.000 δολάρια για νομικές αμοιβές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η αληθινή ιστορία πίσω από το Inventing Anna – Ποια είναι στην πραγματικότητα η ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμος που ξεγέλασε το Μανχάταν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
anna, anna, κληρονομος, once upon a time, new york times, wu tang clan, new york, deutsche bank, vanity fair, wu tang, courtney love, miu miu, netflix, york, τραπεζες, instagram, times, ice, bloomberg, news, observer, email, aol, νέα, buffet, vanity, συλληψεις, συμμετοχή, time, shaolin, love, madonna, στυλ, miu, victoria, beckham, ipop, google, χρηματιστηριο, www.google.gr, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, end, once upon a time, instagram, ipop, αμοιβες, wu tang clan, wu tang, αστυνομια, γερμανια, δουλεια, περιεργα, πτησεις, ρουχα, τηλεφωνο, ψεμα, ψεματα, aol, bloomberg, email, news, observer, time, times, αρθρο, απλα, απωλεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γραφεια, διευθυνση, δυναμη, δειτε, δηλωση, δικη, δειχνει, διαδικτυο, εγινε, ειπε, ελπιδα, εμβασμα, εξοδα, επικοινωνια, επτα, ερευνα, ετων, ζωη, ζητα, ιδεα, ιδρυμα, κλοπη, λεσχη, ληψη, μαροκο, μορφη, νεα υορκη, ξενοδοχειο, οκτω, πεθανε, πηγη, ρεκορ, σιγουρο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, στυλ, σουπερ, σχεδια, τυπος, το αγορι, φημη, φωνη, φορα, ψευτρα, αγορι, beckham, buffet, courtney love, εφαρμογη, εμφανισεις, love, κομματι, madonna, μεινει, miu miu, miu, μοιαζει, netflix, new york times, new york, shaolin, ταξιδι, θεματα, vanity fair, victoria, vanity, york
Τυχαία Θέματα