Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών παιδιών απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία

18:46 8/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ουκρανία αυξάνεται συνεχώς. Τώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί απ’ την αρχή της ρωσικής εισβολής μέχρι την Τρίτη 8/3.

Η αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λιουντμίλα Ντενίσοβα, έκανε λόγο για τουλάχιστον 41 παιδιά νεκρά και 76 τραυματισμένα.

Πολεμικά «Παιχνίδια»: Πώς τα νοσηλευόμενα παιδιά της Ουκρανίας παλεύουν για επιβίωση ενώ έξω ηχούν σειρήνες

Η ίδια σημείωσε ότι απ’ το Χάρκοβο απομακρύνθηκαν

ακόμα 300 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, τα οποία σώθηκαν από ρωσικά πυρά.

Μεταξύ τους είναι μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, που σώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ωστόσο από το ωστικό κύμα τραυματίσθηκε το ένα παιδί. Επίσης μια γυναίκα δήλωσε ότι την ώρα που μιλούσε με έναν αστυνομικό, μπροστά στα μάτια τους σκοτώθηκε ένα παιδάκι

Σημειώνεται ότι στην πόλη Ντεργκάτσι της περιοχής του Χαρκόβου κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό, επλήγησαν το λύκειο Ν3 και τετράγωνα με κατοικίες της πόλης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι.

Προς το παρόν είναι αδύνατο να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στην Μαριούπολη και στην Βοπλνοβάχα καθώς οι πόλεις αυτές έχουν πολιορκηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Η Ντενίσοβα ανέφερε ακόμα ότι βομβαρδιστήκαν περιοχές αμάχων στο Νικολάγεφ, το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 60 σπίτια, ενώ από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο τις μέρες αυτές επλήγησαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού περίπου 30 σχολεία, 27 παιδικοί σταθμοί και 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

Κι ενώ αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών στην Ουκρανία, συνεχίζεται η φρίκη του πολέμου για 13η μέρα, με την απομάκρυνση των αμάχων να γίνεται εν μέσω εχθροπραξιών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών παιδιών απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα