Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο William και ο Harry θα συνοδεύσουν το φέρετρο – Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία της;

11:50 14/9/2022 - Πηγή: iPop

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έφτασε το απόγευμα της Τρίτης 13/9, στα Ανάκτορα του Buckingham, αφού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο από την αεροπορική βάση RAF Northholt του δυτικού Λονδίνου. Η οικογένεια της βασίλισσας παρέλαβε το φέρετρο κατά την άφιξή της στο παλάτι και σήμερα 14/9, θα μεταφερθεί στο παλάτι του Westminster, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, κατά τη

διάρκεια της «αγρυπνίας των πριγκίπων» τα παιδιά την βασίλισσας Ελισάβετ φρουρούσαν το φέρετρο, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην μονάρχη.

Η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις για την απώλεια της πολυαγαπημένης της μητέρας, δηλώνοντας ευτυχής που είχε τη δυνατότητα να τη συνοδεύσει στα τελευταία της ταξίδια. 

«Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας. Ήταν τιμή και προνόμιο να τη συνοδεύω στα τελευταία της ταξίδια. Το να γίνω μάρτυρας της αγάπης και του σεβασμού που έδειξαν τόσοι πολλοί σε αυτά τα ταξίδια ήταν ταπεινωτικό και αναζωογονητικό. Όλοι θα μοιραστούμε μοναδικές αναμνήσεις» είπε και ευχαρίστησε κάθε έναν χωριστά που «μοιράζεται την απώλειά μας».

Η συγκλονιστική «αγρυπνία των πριγκίπων»: Τα 4 παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο και το πλήθος την αποχαιρετά

«Ίσως μας υπενθύμισε πόσο δεδομένη θεωρούσαμε την παρουσία της και τη συμβολή της στην εθνική μας ταυτότητα. Είμαι, επίσης, ευγνώμων για την υποστήριξη και την κατανόηση που προσφέρεται στον αγαπητό μου αδελφό Κάρολο, καθώς αποδέχεται τις πρόσθετες ευθύνες του μονάρχη. Στη μητέρα μου, τη βασίλισσα, σας ευχαριστώ». 

Ο William και ο Harry θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της Βασίλισσας στο Westminster Hall

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry θα περπατήσουν μαζί πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας στην πομπή στο Λονδίνο την Τετάρτη 14/9.

Τα αδέρφια, μαζί με τον βασιλιά, θα ακολουθήσουν το φέρετρο με τα πόδια από τα Ανάκτορα του Buckingham μέχρι την Αίθουσα του Westminster.

Τα τρία αδέρφια του βασιλιά – η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward – θα ακολουθήσουν επίσης την πομπή.

Η Καμίλα, η Queen Consort και η Kate, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, θα ακολουθήσουν με αυτοκίνητο, όπως και η Sophie, η κόμισσα του Wessex και η Meghan, η Δούκισσα του Sussex.

REUTERS

«Χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί»: Η συγκινητική πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ

Οι καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία της Βασίλισσας πρόκειται να είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλιάδων και πολιτικών που φιλοξενούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες.

Οι προσκλήσεις ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, με περίπου 500 αρχηγούς κρατών και ξένους αξιωματούχους να αναμένεται να παρευρεθούν.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Westminster, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 2.200 ατόμων.

Οι βασιλικές οικογένειες

Στην κηδεία αναμένεται να παραστούν μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και συγγενείς της βασίλισσας. 

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Matthildi του Βελγίου επιβεβαίωσαν ότι θα είναι εκεί, όπως και ο βασιλιάς Willem‑Alexander και η σύζυγός του, βασίλισσα Máxima, μαζί με τη μητέρα του, την πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας έχουν επίσης αποδεχτεί την πρόσκληση, όπως και οι βασιλικές οικογένειες της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας.

Αμερικανοί πρόεδροι

Ο Λευκός Οίκος έχει επιβεβαιώσει πως ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρώτη κυρία θα παραβρεθούν, αλλά δεν αναμένεται να κινηθούν με τον προτεινόμενο τρόπο – τα λεωφορεία.

Συζήτηση γίνεται για το κατά πόσο ο Joe Biden θα καλέσει τον προκάτοχό του, Donald Trump, να συμμετάσχει στην αμερικανική αποστολή, αλλά οι περιορισμοί στον αριθμό των προσώπων που θα τη συντελέσουν δεν τον υποχρεώνουν να καλέσει πρώην προέδρους. 

Υπάρχουν εικασίες, ωστόσο, πως τέως πρόεδροι, όπως ο Barack Obama, μπορεί να λάβουν ατομικές προσκλήσεις. 

Ο Jimmy Carter, ο οποίος υπηρετούσε ως πρόεδρος μεταξύ 1977 και 1981, δεν έχει λάβει πρόσκληση, ενημέρωσε το γραφείο του. 

Ηγέτες της Κοινοπολιτείας

Ηγέτες από όλη την Κοινοπολιτεία, της οποίας η βασίλισσα υπηρέτησε ως επικεφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, αναμένεται να παραστούν.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese αποδέχτηκε μια πρόσκληση, όπως και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau.

Ορισμένοι κυβερνήτες που υπηρετούν ως αντιπρόσωποι της μοναρχίας αναμένεται να παραστούν μαζί με τους ηγέτες των χωρών τους.

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές και ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα είναι, επίσης, στη λίστα. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας δεν έχει απαντήσει, ακόμα, στην πρόσκλησή του. 

Royal Family / Twitter

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες που λέγεται ότι έχουν αποδεχτεί τις προσκλήσεις περιλαμβάνουν τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier και τον Ιταλό Πρόεδρο Sergio Mattarella καθώς και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-Yeol και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro επιβεβαίωσαν επίσης την παρουσία τους.

Αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσουν το ταξίδι ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Naruhito, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί τελικά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο για την κηδεία τη Δευτέρα, εκπροσωπώντας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο την ελληνική πολιτεία.

Αν και υπήρχαν αρχικά σκέψεις να μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό δεν ήταν τελικά εφικτό, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Κινέζος πρόεδροςXi Jinping, οι επισκέψεις του οποίου στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν αυτή την εβδομάδα θα σηματοδοτήσουν την πρώτη φορά που θα εγκαταλείψει την Κίνα από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, θα λάβει πρόσκληση ή θα την αποδεχτεί.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία εδώ και καιρό αποτελεί αντικείμενο διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα, θα εκπροσωπείται μόνο σε επίπεδο πρεσβευτών.

Ποιοι δεν έλαβαν πρόσκληση;

Δεν θα υπάρχει καμία εκπροσώπηση από πλευράς Ρωσίας, Λευκορωσίας και το ίδιο ισχύει και για τη Μιανμάρ. 

Οι διπλωματικές σχέσεις Βρετανίας – Ρωσίας έχουν καταρρεύσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και εκπρόσωπος του ίδιου του Vladimir Putin επεσήμανε πως δεν έχει σκοπό να παραστεί. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο William και ο Harry θα συνοδεύσουν το φέρετρο – Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία της; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα