Τζακάρτα: Η πόλη που βυθίζεται ταχύτερα στον πλανήτη!(Vid)

20:12 21/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε στο μυαλό μας πως η μοναδική πόλη που βυθίζεται ή αυτή που βυθίζεται ταχύτερα λόγω των κλιματικών αλλαγών και άλλων παραγόντων είναι η Βενετία.

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή καθώς υπάρχουν και άλλες πόλεις που βυθίζονται ενώ αυτή που βυθίζεται ταχύτερα είναι η Τζακάρτα, πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Ινδονησίας.

Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στην πόλη ζουν αυτή τη στιγμή 4 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας ενώ οι κυματοθραύστες που έχουν κατασκευαστεί για να προστατευτούν αρκετές κοινότητες της πόλης βυθίζονται

κι αυτοί με γοργούς ρυθμούς.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν υπέυθνυη για αυτή την κατάσταση την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης των θαλασσίων υδάτων όμως αυτή είναι η μισή πραγματικότητα καθώς ένα μέρος αυτής της καθίζησης οφείλεται και σ’ ένα πρόβλημα υποδομών.

Στη Τζακάρτα χρησιμοποιούνται πηγάδια για την άντληση πόσιμου νερού από τους υδροφόρους ορίζοντες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το έδαφος πάνω από τα πηγάδια να καταρρέει. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την κατασκευή πολύ μεγάλων κτιρίων διαμερισμάτων, γεγονός που αυξάνει τις πιέσεις στο έδαφος.

Για αυτό το λόγο, έχει λοιπόν εκπονηθεί ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός αναχώματος μήκους 40 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής, ώστε να παρεμποδιστεί η περαιτέρω βύθιση της πόλης.

Το αν αυτά τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα και θα αποσοβήσουν ή θα επιβραδύνουν τη βύθιση της πόλης θα το δείξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Seeker/Facebook

The post Τζακάρτα: Η πόλη που βυθίζεται ταχύτερα στον πλανήτη!(Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα