Τσίπρας: Ξεπερνάμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό

17:09 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με την πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής, Cristina Fernández de Kirchner, είχε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην οποία διατύπωσε την άποψη πως η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες μέρες εδώ και 7 χρόνια, ωστόσο, πλέον είναι σε πορεία να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την κα de Kirchner έγινε στο γραφείο του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα,

ο Α. Τσίπρας σημείωσε πως «και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

Η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής τόνισε απ’ τη μεριά της την μεγάλη προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. «Από εδώ ξεκίνησε η Δύση και πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας».

Η ίδια δήλωσε συγκινημένη όταν είδε τον Παρθενώνα και εξέφρασε την ελπίδα να έχει την ευκαιρία την Τρίτη να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε με τη σειρά του:

Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως οι Έλληνες έζησαν από κοντά τις περιπέτειες της Αργεντινής, αλλά και τα κατορθώματά της. «Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Τσίπρας: Ξεπερνάμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα