Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Στο νοσοκομείο ο δράστης (Video)

13:28 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Στο νοσοκομείο ο δράστης τραυματισμένος στα κάτω άκρα από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ένας 45χρονος άνδρας, πατέρας 5 παιδιών, εισέβαλε οπλισμένος και κατέλαβε τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα της Κρήτης ενώ λίγο αργότερα αντάλλαξε πυροβολισμούς με τις δυνάμεις της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστείσ

τα κάτω άκρα του.

Ο δράστης είχε ζητήσει γραπτή διαβεβαίωση του Δημάρχου πως θα μπορέσει να διατηρήσει το περίπτερό του. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας βρίσκεται σε απόγνωση καθώς το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την οικογένεια του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, όπου θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων. Ο ένοπλος αρνείται να βγει απ’ τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, εάν δεν του ανανεωθεί η άδεια για το περίπτερο που έχει στο Ενετικό Λιμάνι.

Τα δύο αιτήματα του οπλισμένου ήταν να δει τον εισαγγελέα καθώς και το δήμαρχο Χανίων για το περίπτερό του αλλά και να γίνει η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του περιπτέρου του.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, όπου όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε προς το μέρος τους και ανταπέδωσαν. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο βρέθηκαν και συγγενικά πρόσωπα του άντρα και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Να θυμίσουμε πως στο κτίριο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο.

Οι δηλώσεις του δράστη: «Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους»

«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου. Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο» δήλωσε ο 45χρονος και συμπλήρωσε:

Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο. Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο. Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες. Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές. Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι. Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου. Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν. Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο. Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν

Οι δηλώσεις του δημάρχου Χανίων

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δράστη και του ζήτησε να μιλήσει με τον γιο του για να ηρεμίσει και να του πάρει το όπλο.

Σχετικά με το περίπτερο, ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει με τον δράστη αλλά και τον πατέρα του για το ζήτημα, προτείνοντας τους να μεταφερθεί σε άλλο σημείο και υπογράμμισε πως θα σταματήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης του περιπτέρου – τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν- ώστε ο δράστης να βγει από το κτίριο χωρίς να πειράξει κάποιον.

Photo: IntimeNews/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

The post Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Στο νοσοκομείο ο δράστης (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα