Τσίπρας: Συνεχίζουμε προσηλωμένα για την έξοδο απ’ τα Μνημόνια το 2018

17:12 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα βγαίνει απ’ τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός σχολιάζει πως συνεχίζουμε προσηλωμένα για την έξοδο απ’ τα Μνημόνια το 2018.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει τονίζοντας πως «σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Νωρίτερα, η Κομσιόν ανακοίνωσε την άρση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, είναι το αποτέλεσμα των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα για την εδραίωση των δημόσιων οικονομικών της σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης του ESM.

The post Τσίπρας: Συνεχίζουμε προσηλωμένα για την έξοδο απ’ τα Μνημόνια το 2018 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα