Ο νούμερο ένα λόγος που οι εργαζόμενοι δηλώνουν παραίτηση

16:35 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην παραίτηση ενός εργαζόμενου, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας λόγος είναι εκείνος ο οποίος ξεχωρίζει!

Οι John C. Maxwell, Ken Blanchard και Simon Sinek έχουν κυκλοφορήσει συλλογικά μια σειρά βιβλίων με συμβουλές προς ισχυρούς ηγέτες.

Ο νούμερο ένα λόγος που οι εργαζόμενοι δηλώνουν παραίτηση είναι τελικά το να ξεφύγουν απ’ τα αφεντικά τους!

Σύμφωνα με κορυφαία έρευνα της Gallup με τη συμμετοχή

7.272 ενηλίκων απ’ τις ΗΠΑ, το 50% των εργαζομένων άφησαν τη δουλειά τους για «να ξεφύγουν από τον διευθυντή τους και για να βελτιώσουν τη συνολική τους ζωή σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gallup, Jim Clifton, εξηγεί πως η μεγαλύτερη απόφαση που πρέπει να πάρεις στη δουλειά σου είναι το ποιον θα ορίσεις ως διευθυντή. Όταν επιλέγεις το σωστό άτομο, τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί!

Ο Ken Blanchard φημίζεται για τη διδασκαλία της έννοιας της «αντίστροφης πυραμίδας», όπου οι ηγέτες εξυπηρετούν πρώτα τους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι πιο κοντά στην εμπειρία του πελάτη.

Αν οι ηγέτες φοντίζουν τους ανθρώπους τους και τους εκπαιδεύουν σωστά, αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν πλήρως αφοσιωμένοι και θα αφιερωθούν σ’ ό,τι κάνουν.

Με τη σειρά τους, θα φροντίσουν τον πελάτη τους- τους ανθρώπους που αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους – και θα τους μετατρέψουν σε οπαδούς της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και να εμπιστεύονται, όχι να φοβούνται, τους ηγέτες τους. Πρόκειται για τη συναισθηματική κατάσταση, η οποία οδηγεί σε υψηλή απόδοση.

The post Ο νούμερο ένα λόγος που οι εργαζόμενοι δηλώνουν παραίτηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα