Τσίπρας: «Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

18:55 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Την πεποίθηση ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με φορείς της Δ. Μακεδονίας, στο Διοικητήριο, όπου ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, ότι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου είναι η δημιουργία νέων θέσεων

εργασίας και για το λόγο αυτό πρέπει να ευνοήσουμε τις επενδύσεις και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της περιοχής και ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας θα ξεκινήσει αρχικά σε πειραματικό στάδιο και εφόσον πετύχει θα μπορέσει να εφαρμοστεί και σε άλλες Περιφέρειες.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι οι πόροι που θα διαμοιραστούν δίκαια από το υπουργείο Οικονομίας και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα Επιμελητήρια Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ την διαχείριση του Ταμείου θα αναλάβει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ΕΤΕΑΝ.

Ποιος είναι ο στόχος δημιουργίας του Ταμείου;

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνάντηση ο Πρωθυπουργός, με τη δημιουργία του Ταμείου στοχεύουν στην βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, ειδικά όσων δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις πρόσβασης σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Α.Ν.,κ.ά.).Παράλληλα, επιδιώκουν στην ενθάρρυνση των επενδύσεων, γενικότερα στην περιοχή.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, ότι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας πρέπει να ευνοήσουμε τις επενδύσεις και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ορισμένες φορές επινοώντας τον τρόπο. Πρέπει να επινοήσουμε μεθόδους και εργαλεία και νομίζω αυτό τον χαρακτήρα έχει αυτή η πρωτοβουλία. Να πω ότι με το Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας δημιουργούνται δομές χρηματοδότησης, όπως ενδεικτικά, ταμεία εγγυήσεων, ταμεία επιδοτήσεων, ταμεία μικροπιστώσεων και εγγυητικών επιστολών. Δομές, οι οποίες θα είναι επικεντρωμένες στα προβλήματα και στις ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής

Ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να αναφερθεί στη μεγάλη επιτυχία, την οποία σημείωσε το υπουργείο Οικονομίας όσον αφορά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα στην αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς.

Θέλουμε αυτή τη φορά να πάμε ανάποδα. Να μην ξεκινήσουμε από τα πάνω προς τα κάτω, από την κεφαλή της πυραμίδας. Να ξεκινήσουμε από τη βάση. Θέλουμε το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο να είναι συγκροτημένο ανά Περιφέρεια και το σύνολο να αποτελεί τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι μια πρόκληση, ένα στοίχημα. Θα δώσουμε το λόγο στην αυτοδιοίκηση και στους τοπικούς φορείς το επόμενο διάστημα για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της εθνικής οικονομίας

Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

The post Τσίπρας: «Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα