Τσίπρας από Βρυξέλλες: Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση

13:51 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως είναι η ώρα να πραγματοποιηθεί μια «υπέρβαση» διατύπωσε την Πέμπτη προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ελληνικό ζήτημα για το οποίο επισήμανε πως θα έχει την ευκαιρία να το συζητήσει με πολλούς

συναδέλφους του «χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».

Για τα ζητήματα της Συνόδου:

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρηθεί σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Για τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας:

Επίσης, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σημειώνοντας πως πρέπει να διατηρεί και προσθέτοντας πως πρέπει να ξεπεραστούν οι απειλές.

«Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μοιραστούμε το βάρος και την ευθύνη. Συγχρόνως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλες οι πλευρές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποφύγουμε τα εμπόδια, βελτιώνοντας τη θέση μας στο μέλλον» είπε στο κλείσιμο των δηλώσεων του ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ανέβασε φωτογραφία με τον Π. Μοσκοβισί.

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. pic.twitter.com/G555GTkxVO

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 15, 2016


Το πρωί της Πέμπτης είχε συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς η οποία όπως τόνισε το Γραφείο Τύπου του διεξήχθη σε καλό κλίμα.

photo:eurosummit

The post Τσίπρας από Βρυξέλλες: Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα