Την αθώωση των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι πρότεινε η εισαγγελική λειτουργός

13:39 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου πρότεινε την Πέμπτη η εισαγγελική λειτουργός. Όπως υποστήριξε «δεν υπήρξε ποτέ το αποκαλούμενο σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών».

Η εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δήλωσε πως θα πρέπει αθωωθούν όλοι όσοι κάθονται στο εδώλιο για τα βαρύτατα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Τονίζουμε, πως εισαγγελική λειτουργός, Βασιλική Κρίνα, την Πέμπτη προχώρησε την εισήγησή της επί της ενοχής ή όχι των 14 κατηγορουμένων.

Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται ο ηγούμενος της μονής Εφραίμ

αλλά και ο μονάχος Αρσένιος.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσή της σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας «δε φέρεται να έχει προκύψει δόλος από την πλευρά των κατηγορουμένων» και συγκεκριμένα τόνισε:

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας, δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα, ούτε αν χαρακτηρίστηκε ως το «σκάνδαλο» της μονής Βατοπεδίου. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα, στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. Κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι

Εστιάζοντας στο ρόλο του Εφραίμ και του Αρσένιου εξήγησε:

Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους, δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει

Παράλληλα η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι «από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι οι μοναχοί επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ, ούτε αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων που θα περιέρχονταν στην κατοχή τους με τις ανταλλαγές.

Κλείνοντας την πρόταση της δήλωσε πως οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και γι΄αυτό το λόγο υποστήριξε πως πίστευαν ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες.

The post Την αθώωση των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι πρότεινε η εισαγγελική λειτουργός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα