Τσακαλώτος: Τα μέτρα είναι δύσκολα και υφεσιακά

19:57 21/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα είναι δύσκολα και υφεσιακά προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

Για τη μεγάλη συζήτηση σχετικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε πως δεν ξέρει τι συμφωνία θα υπάρξει την Τρίτη για το χρέος. «Ξέρω όμως ότι δεν θα δείτε να έχει κούρεμα

περιουσίας των Ταμείων και των τραπεζών ώστε να χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση».

Για τον ίδιο, αυτό που μετράει είναι ότι «με αυτόματο και αντικειμενικό τρόπο θα ορίζεται τι θα γίνει σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η Κυβέρνηση εναντιώθηκε στο ΔΝΤ ενώ το Ταμείο είναι υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι το Ταμείο ήθελε νερό και ρεύμα με 23% ΦΠΑ και αφορολόγητο στα 6.000 ευρώ.

Για τα μέτρα, τα χαρακτήρισε δύσκολα και υφεσιακά. «Μερικά μέτρα είναι δίκαια, μερικά είναι πιο ταξικά. Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτά τα μέτρα να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στους πιο φτωχούς».

Σχετικά με τον κόφτη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εξασφαλίζει πως δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Το νέο υπερ- Ταμείο

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν λέει πουθενά ότι όλα θα μεταφερθούν στο Ταμείο κι ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η Ακρόπολη.

Δεν μας άρεσε το Ταμείο αλλά προσπαθήσαμε πέρυσι με τον Αλέξη Τσίπρα να το κάνουμε ευκαιρία. Θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού λαού και το μισό των εσόδων του να πάει για την ανάπτυξη. Μας λέτε για την δέσμευση των 99 ετών. Εμείς δεσμεύουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, σε μια αλλαγή σελίδας και αυτό περνά και μέσα από την αξιοποίηση της περιουσίας μέσω του Ταμείου. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες για την προστασία κρίσιμων αγαθών, ενώ το Ταμείο υποχρεώνεται να συζητήσει στη Βουλή το πρόγραμμα του, ενώ το στρατηγικό πρόγραμμα εγκρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί καμία ΔΕΚΟ.

«Η αφήγηση της Κυβέρνησης της αριστεράς συνεχίζεται», είπε τέλος ο κ. Τσακαλώτος.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Τσακαλώτος: Τα μέτρα είναι δύσκολα και υφεσιακά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα